OSMORICI MLADIĆA IZ ŠIDA 45 GODINA ROBIJE: Presuđeno za pokušaj ubistva i nanošenje povreda u Laze Telečkog

Lj.P.

11. 03. 2024. u 16:41

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas je doneta i javno objavljena presuda povodom događaja iz febnruara 2021. godine u Ulici Laze Telečkog u Novom Sadu. Osmorica okrivljenih mladića iz Šida, osuđeni su na ukupno 45 godina i šest meseci zatvora.

ОСМОРИЦИ МЛАДИЋА ИЗ ШИДА 45 ГОДИНА РОБИЈЕ: Пресуђено за покушај убиства и наношење повреда у Лазе Телечког

Foto V. N.

Zbog pokušaja teškog ubistva Bojan Darabašić je osuđen na 12 godina, što je za tri godine manje u odnosu na prethodnu presudu koju je Apelacioni sud ukinuo i naložio ponovno suđenje. Lazar Marković je zbog istog krivičnog dela sada osuđen na deset godina, odnosno osuđen je na istu, mininimalnu kaznu predviđenu za to krivično delo, dok je Nemanja Božić sada osuđen na 11 godina, dok mu je u prethodnom postupku bila izrečena godina više.

Marko Momić i Vladimir Simić osuđeni su na po dve godine i osam meseci, Mihajlo Miljenović i dejan nedinić na po dve i po godine, a Bojan medić na dve godine i četiri meseca, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje i teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

Marko Momić i Vladimir Simić su za nanošenje teških povreda u saizvršilaštvu osuđeni na po dve godine i osam meseci zatvora, Mihajlo Miljenović i Dejan Nedinić na po dve i po godine, a Bojan Nedinić na dve godine i četiri meseca zatvora.

U ponovljenom postupku, veliko sudsko veće kojim je predsedavala sudija Ivana Josifović, vodeći se razlozima svrsishodnosti i ekonomičnosti sudskog postupka, izvelo je sve dokaze na jednom ročištu za glavni pretres, stranke i branioci su na sledećem izneli završne reči, nakon čega je sud, razrešivši sporna pitanja iz prethodnog postupka, doneo novu presudu.

U izrečene kazne zatvora okrivljenima je uračunato vreme koje su proveli u pritvoru, a prema okrivljenima Bojanu Darabašiću, Lazaru Markoviću i nemanji Božiću je produžen pritvor do upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Istom presudom, sud je obavezao sve okrivljene da solidarno isplate na ime naknade nematerijalne štete oštećenima D.M. iznos od 720.000 dinara, M.P. iznos od 710.000 dinara i N.Š. 590.000 dinara, kao i da plate troškove postupka.

Protiv ove presude, stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)