MIKA IMA TEGOBE POSLE OPERACIJA:Oloženo suđenje Aleksiću

S. J. M.

20. 02. 2024. u 13:04

SUĐENjE Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za silovanja i nedozvoljene polne radnje u Višem sudu u Beogradu odloženo je danas, jer on ima zdravstvene tegobe nakon dve teške operacije, koje je imao u decembru i januaru.

МИКА ИМА ТЕГОБЕ ПОСЛЕ ОПЕРАЦИЈА:Оложено суђење Алексићу

Foto: P. Milovanović

Njegov branilac Zoran Jakovljević priložio je sudu izveštaj lekara u kojem je sublimirano sve vezano za to njegovo poslednje lečenje. On je predložio da se otkaže martovski termin za suđenje i da se novi zakaže u maju, jer prema mišljenju lekara Aleksić bi do tada mogao da se oporavi.

-  Konzilijum lekara treba da zaseda i da mu odredi onkološku terapiju, a ona će opet da zavisi od stanja srca. Zbog toga sada treba da uradi kardiološke preglede i ultrazvuk srca - rekao je Jakovljević.

Tužilac Jelena Bjelopavlić zatražila je da se uradi veštačenje da li je Aleksić procesno sposoban da prisustvuje suđenju i usprotivila se da se suđenje zakaže tek u maju, jer je to kako je rekla nedopustivo.

Na to je odgovorio branilac Jakovljević navodeći da nemaju nikakav problem da se uradi veštačenje.

- Naš interes je da za Aleksićevog života završimo ovaj proces. Hronološki je utvrđeno da su ove nove bolesti nastale posle optužbi i nakon neosnovanog stavljanja u tamnicu. Nije sporno Aleksićevo psihičko, već fizičko stanje. Čovek je isečen na dve operacije i jedva je ostao živ, nije mu dobro - rekao je Jakovljević.

Sudija Zoran Božović ostavio je zakazani termin za suđenje u martu, ali je napomenuo Aleksićevog advokata da blagovremeno obavesti sud u kakvom je zdravstvenom stanju okrivljeni, a odluku o veštačenju će naknadno doneti.

Danas je inače trebala da svedoči oštećena devojka Jefimija Vujović. Ona je u sud došla sa prijateljima i glumicom Milenom Radulović, koja je svedočila na protekla dva ročišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!