BRAĆA PRVI PUT ZAJEDNO NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Nastavljeno suđenje kriminalnoj grupi Darka Šarića

Z. Uskoković

01. 02. 2024. u 19:00

NISAM kriv. Nikada nisam imao "skaj" aplikaciju na svom mobilnom telefonu. Ove ovde policijske službenike poznajem površno, nisam im davao novac, niti kupovao nameštaj, plaćao proslave i rođendane. Upoznao sam ih kada sam podneo zahtev za srpsko državljanstvo, a sa tim se odugovlačilo. Imam četvoro dece i želeo sam što pre da regulišem svoj status u Srbiji.

БРАЋА ПРВИ ПУТ ЗАЈЕДНО НА ОПТУЖЕНИЧКОЈ КЛУПИ: Настављено суђење криминалној групи Дарка Шарића

Foto: M. Anđela

Ovako je, ukratko, gladsila odbrana Duška Šarića, koji se  prvi put, posle skoro jednogodišnjeg bekstva, našao pred sudskim većem u Specijalnom sudu u Beogradu. Prema optužnici on je deo organizovane kriminalne grupe, koju je u pritvoru oformio njegov rođeni brat Darko, a čiji je cilj bio da ubije svedoka saradnika Nebojšu Joksovića.

- Na teret mi se stavlja da sam držao novac kod sebe, a onda ga, po Darkovom nalogu, davao Aleksandru Boškoviću, a on potom Danilu Stojanoviću i Milutinu Radovanoviću - ispričao je mlađi Pljevljak, koji se predao srpskim vlastima 4. januara ove godine.- Nisam podstrekavao ove policijske službenike niti sam im dao 50.000 evra. Niti su oni tražili novac, nit sam im ja nudio.

U beloj košulji, sa dužom zalizanom kosom i naočarima, mlađi Šarić je u najvećoj sudnici Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu objasnio da poznaje deo optuženih, jer su u srodstvu ili bliski prijatelji.

Foto: P. Milošević

- Dobar si - dobacio je stariji brat Darko mlađem Dušku, kada se ovaj vraćao da sedne na mesto za optužene. Inače, na optuženičkoj klupi, braća su bila tik jedan iza drugog i to je bio prvi susret njih dvojice posle skoro dvogodišnje razdvojenosti.

Prethodno se o krivici izjasnio i Podgoričanin Milan Vučinić, koji se sa mlađim Šarićem predao pre mesec dana. On je negirao, takođe, krivična dela koja su mu stavljena na teret, kao i da je koristio "skaj" aplikaciju.

- Da li ste čuli za Drinsku regatu, šta vam je poznato o tome - upitao je javni tužilac za organizovani kriminal Vučinića, optuženog da je učestvovao u planiranju ubistva Joksovića, koje je trebalo da se izvrši na ovoj manifestaciji.

- Znam za to, jer mi je supruga iz tog kraja, a dobro poznajem i priobalje Drine sa srpske strane, jer sam prolazio tuda - odgovarao je okrivljeni na pitanja tužilaštva, dodajući da od optuženih poznaje Darka i Duška Šarića, kao i advokata Dejana Lazarevića, koji je sa njima na optuženičkoj klupi.

Kao svedok  danas je saslušan valjevski biznismen Goran Nikolašević kome je, kako tvrdi tužilac, navijač Uroš Radovanović (ranije se prezivao Mišić) po nalogu Darka Šarića zapalio automobil. Ovo krivično delo je trebalo da se pripiše Nebojši Joksoviću i Daliboru Ristiću, ali u tome se nije uspelo, jer su njihove namere da se istraga usmeri u pogrešnom smeru- prozreli rukovodioci valjevske policije. Oni su o tome svedočili ranije.

Interesantno je da je ovaj svedok rekao da je, po njegovom mišljenju, ipak za sve kriv Joksović. On je naveo i da je imao određena saznanja da se protiv njega vodi akcija "Ris" i da ga je o tome obavestio "njegov policajac".

- Kažete "moj policajac" me je obavestio o toj akciji, a ko je po vašem saznanju bio obuhvaćen tom istragom - upitao je tužilac.

- Pa, Dejan Lazarević, Duško i Darko Šarić, Darko Ćosić Kinder, Dalibor Ristić Daba, ja... Moj policajac, neću reći njegovo ime, je na visokoj funkciji u MUP Srbije - nabrajao je Nikolašević, ali ga je predsednik sudskog veća Zoran Šešić presekao, jer nije reč o slučaju zbog koga se sudi.

- Kada ste otišli u policiju da date izjavu pošto vam je auto zapaljen - bilo je novo pitanje zastupnika optužnice.

- Eksplozija je bila oko tri sada posle ponoći 9.avgusta 2020. godine i ubrzo su nagrnuli novinari, kamere...tako da sam u policiju otišao sutradan 10. avgusta - objasnio je Nikolašević zašto je tek naknadno davao izjavu.

Suđenje se nastavlja sutra, kada bi trebalo da svedoči Dalibor Ristić, a biće prikazane određene fotografije i pisani dokazi iz spisa predmeta.

DOKAZ

ADVOKAT Veljko Delibašić, branilac policijskog službenika Danila Stojanovića, zatražio je od veća da u dokaze uvrsti račun iz radnje poznatog proizvođača nameštaja iz Novog Pazara. Taj račun je dokaz, smatra branilac, da je Stojanović svojim novcem opremio vikendicu,a ne Šarićevim, kako se tvrdi u optužnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024