"BRATA SAM SEKIROM UDARIO U LEĐA": Predrag iz sokobanjskog sela Resnik priznao zločin, pa zaplakao na sudu

Novosti online

21. 11. 2023. u 13:33

PREDRAG Lazić (29) iz sokobanjskog sela Resnik, kome Viši sud u Nišu sudi za pokušaj ubistva brata od strica Jovana Lazića 25. avgusta prošle godine, u završnici suđenja promenio je odbranu i priznao da ga je sekirom udario u leđa.

БРАТА САМ СЕКИРОМ УДАРИО У ЛЕЂА: Предраг из сокобањског села Ресник признао злочин, па заплакао на суду

Foto: J.Ć.

U prethodnom delu sudskog postupka Predrag je negirao krivicu i isticao da je Jovan tokom tuče pao na sekiru i tako se povredio. Više javno tužilaštvo u završnoj reči zatražilo je da mu se izrekne kazna zatvora od najmanje sedam godina, dok je Predragova odbrana predložila da se delo prekvalifikuje te da se Lazić osudi ili za prekoračenje nužne odbrane ili za tešku telesnu povredu.

Predrag je kroz suze kazao da se mnogo kaje te da je brata umalo ubio braneći oca koji mu je, kako je kazao, jedina porodica jer je odrastao kao jedinac, bez majke, dede i babe.

- Do tuče je došlo u hodniku gde smo se tada nalazili Predrag, moj otac i ja. Brat me je obema rukama udario u grudi zbog čega sam pao na pod. Upitao sam ga zbog čega me bije, a on je odgovorio da je to zbog imanja. Zatim je na isti način udario i mog oca. Tada mi je pao mrak na oči, počeo sam da se rvem sa Jovanom, pali smo najpre preko klupe pa na zemlju. On je mnogo jači, oborio me je i uhvatio za obe ruke. Dok je bio na meni izvukao sam levu ruku i udario ga po leđima nečim što sam dograbio. Tada nisam ni znao da je to sekira, shvatio sam da je ozbiljno povređen tek kada sam video tragove krvi – kazao je mladić.

Objasnio je da je Jovanova porodica htela da prikrije tuču s obzirom na to da je on već imao dve uslovne osude, pa su se bojali da će otići u zatvor.

- Jovanova majka, a moja strina, kazala mi je da je on nasilan kad je pijan, da već ima uslovne osude zbog nasilja prema njima i prema devojci, pa smo se dogovorili da ne zovemo policiju. Međutim, kako je Jovanu bilo loše pozvali su Hitnu pomoć i tako se sve saznalo – opisao je Predrag događaje zbog kojih je u pritvoru.

Istakao je da se mnogo kaje te da je samo imao nameru da odbrani oca za kojeg je mnogo vezan.

- Voleo bih da vratim vreme i da promenim to što se desilo, ali nažalost to niko ne može. Mnogo se kajem i patim zbog toga što sam učinio, ali sve je bilo u nameri da zaštitim oca jer samo njega imam – grcajući u suzama govorio je Predrag.

Viši javni tužilac Aleksandar Kaličanin ipak je smatrao da je Predrag učinio teško krivično delo i zatražio minimalnu kaznu od sedam godina robije i zatražio da plati i troškove postupka od 420.000 dinara. Koliko će Predrag robijati znaće se 24. novembra za kada je sudija Višeg suda Mirko Drašković zakazao objavljivanje presude.

(Telegarf.rs)

BONUS VIDEO - IZBODEN NOŽEM 30 PUTA: Jezivo ubistvo muškarca, zločin se odigrao u napuštenoj kući u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!