ODLOŽENE ZAVRŠNE REČI U SLUČAJU NAJPOZNATIJEG SRPSKOG MAKROA: Tužilaštvo uređuje optužnicu protiv Mihaila Maksimovića i njegovog brata

J.D.Lj.

27. 10. 2023. u 14:15

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je odložen pretres koji se vodi protiv Mihaila Maksimovića, najpoznatijeg srpskog makroa i njegovog brata Dušana Milenkovića, optuženima za posredovanje u tzv. elitnoj prostituciji i trgovina ljudima.

ОДЛОЖЕНЕ ЗАВРШНЕ РЕЧИ У СЛУЧАЈУ НАЈПОЗНАТИЈЕГ СРПСКОГ МАКРОА: Тужилаштво уређује оптужницу против Михаила Максимовића и његовог брата

Mihajlo Maksimović / Foto: Z. Jovanović

Na današnjem pretresu trebalo je da sve stranke u postupku iznesu završne reči, ali je to odloženo, jer je Tužilaštvo odlučilo da uredi, odnosno u nekim delovima izmeni optužnicu.

Naredno ročište biće naknadno zakazano.

Inače, optužnica tereti Maksimovića i Milenkovića da su od novembra 2015. do januara 2019. godine učestvovali u ugovaranju i organizovanju intimnih odnosa između devojaka koje su radile za njih i klijenata na različitim lokacijama. Maksimović je, kako se navodi u optužnici, organizovao profesionalno fotografisanje žena za predstavljanje klijentima, dogovarao vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele i uzimao 30 odsto zarade od njih.

Maksimović, kojem je pre dve godine ukinut pritvor i kao i brat, dolazi na suđenja sa slobode, pred sudskim većem negirao je trgovinu ljudima. Priznao je da se bavio elitnom prostitucijom, ali da nikada ni jednu devojku nije na bilo šta primoravao, te da su sve one dobrovoljno radile za njega. 

Njegovu odbranu potvrdili su i neki svedoci, poput vozača iz Maksimovićeve firme, koji je istakao i to da, ukoliko je neka od devojaka htela da napustiti posao, optuženi ih zbog toga nikada nije uslovljavao bilo čime, niti im pretio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?