SUĐENJE SIMONOVIĆU IZ GROCKE: Isplaćivao nezakonito 13. platu

Novosti online

20. 09. 2023. u 14:12

REDOVNOM inspekcijskom kontrolom smo utvrdili da je bilo nezakonitosti u isplaćivanju solidarne pomoći zaposlenima i funkcionerima u Opštini Grocka. Ovo je na današnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i načelnici opštinske uprave Biljani Bokalović Đorđević kazao inspektor u Službi za budžetsku inspekciju Momir Ivanović.

СУЂЕЊЕ СИМОНОВИЋУ ИЗ ГРОЦКЕ: Исплаћивао незаконито 13. плату

Foto: N. Skenderija

Oni su optuženi da su oštetili opštinski budžet za 15 miliona dinara. Inspektor Ivanović je objasnio da je Zakonom predviđeno da opština može da isplati radnicima jubilej, ali u to ne spada i 13. plata.

- Odluka da se isplati solidarna pomoć izglasana je u toj opštini, a predsednik je pre nego što je naložio isplate morao da ima potpisan ugovor, obračun ili slično sa šefom budžeta ili načelnikom finansija. Tih 15 miliona dinara je bruto iznos, odnosno isplata zajedno sa doprinosima i porezom - pojasnio je inspektor.

On je naveo da je Simonović, prilikom isplate jednokratne pomoći zaposlenima, morao da navede zbog čega određenim zaposlenima isplaćuje tu pomoć.

Simonović se optužnim aktom tereti da je nezakonitim postupanjem u decembru 2018. godine prouzrokovao štetu opštinskom budžetu od 11.647.035,63 dinara, jer je odobrio isplatu godišnje nagrade zaposlenim, imenovanim, postavljenim i izabranim licima od po 50.000 dinara. Biljana Đorđević se sumnjiči da je nezakonitim postupanjem u novembru 2018. godine prouzrokovala štetu budžetu u iznosu od 3.993.000,00 dinara, jer je donela rešenje kojim se odobrava isplata jednokratne pomoći zaposlenim i postavljenim licima na osnovu kojeg je ona istog dana i isplaćena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave