POČINJE SUĐENJE UROŠU PAŠAJLIĆU: Držao ćerku zatvorenu u kupatilu

N.B.

28. 07. 2023. u 07:00

PRED Prvim osnovnim sudom u Beogradu za danas je zakazan početak suđenja Urošu Pašajliću (38), optuženom da je u iznajmljenom stanu na Zvezdari držao zatvorenu svoju osmogodišnju ćerku, koju su policajci nakon prijave pronašli iznemoglu u kadi. Pored toga, Pašajlić je optužen i da je fizički maltretirao svoju partnerku. Na teret mu se stavljaju krivična dela nasilje u porodice i zlostavljanje i mučenje. Tužilaštvo od suda traži da mu se izrekne maksimalna kazna, kao i mera bezbednosti obaveznog lečenja narkomana i alkoholičara.

ПОЧИЊЕ СУЂЕЊЕ УРОШУ ПАШАЈЛИЋУ: Држао ћерку затворену у купатилу

Foto: Novosti/D. Milovanović

Za sve se saznalo kada je Pašajlića prijavila partnerka. Ona je 24. aprila došla u stanicu i kazala da ju je nekoliko prethodnih dana Uroš držao zaključanu u stanu u Krnjači, gde ju je, kako je tvrdila, fizički maltretirao. Tada je i kazala da postoji mogućnost da je svoje dete, staro osam godina, ostavio samo u stanu u Mirijevu. Devojčicu je našla policajka koja je opisala sa kakvim se užasom srela dok je ulazila u stan:

- Bilo je mračno. A kada smo ušli unutra, iz kade je izvirila devojčica. Bila je mršava, uplašena, jedva je i sedela.

Pašajlić, koji je posle pronalaska devojčice tri dana bio u bekstvu, nakon što je pronađen i uhapšen, na saslušanju u Tužilaštvu branio se ćutanjem, ali je izjavio da je zavisnik od alkohola i droge. Zato je naloženo njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje, a nalaz je pokazao da je bio uračunljiv u vreme izvršenja dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da jeste narkomanski zavisnik i alkoholičar.

Devojčica je jedno vreme provela na lečenju u dečjoj bolnici u Tiršovoj, a u junu je, nakon oporavka, smeštena u hraniteljsku porodicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024