SARADNICI IM OKRENULI LEĐA: Šta je pokazao dosadašnji sudski postupak protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Z. Uskoković

30. 06. 2023. u 11:35

OD desetak prvooptuženih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čak polovina se, u jednom trenutku, okrenula protiv dojučerašnjih vođa, dok su ih se njih trojica i zvanično "odrekli". Prema nezvaničnim informacijama, nedugo posle hapšenja, pored Bojana Hrvatina, Srđana Lalića i Nikole Spasojevića, "signale" policiji i tužilaštvu slali su i Nemanja Đurić, Marko Budimir, Milovan Tadić Miksa i Vlade Draganić.

САРАДНИЦИ ИМ ОКРЕНУЛИ ЛЕЂА: Шта је показао досадашњи судски поступак против Вељка Беливука и Марка Миљковића

Marko Miljković Mare i Veljko Belivuk

Sasvim je moguće da je upravo na jednog od njih i aludirao Veljko Belivuk kada je pre nekoliko dana u najvećoj sudnici Specijalnog suda izgovorio da ima informacije da tužilaštvo sprema novog okrivljenog saradnika! Navodno, taj će da priča detalje o novim zločinima (pominju se Mirko Kojić Koja i dvojica mladića iz Kaluđerice).

- Belivuku i Miljkoviću su od najbližih ljudi ostali lojalni jedino Miloš Budimir i Nebojša Janković i donekle Dejan Tešić - navodi izvor "Novosti". - Oni nijednim migom nisu pokazali želju ili nameru da se "odreknu" ove dvojice. Bar zasada.

Povećana nervoza kod dvojice prvooptuženih, posebno kod Belivuka, vidljiva je svakim danom kako odmiče sudski proces. Posebno su se on i Miljković okomili na okrivljene saradnike, što je i razumljivo, jer su ih, prema njihovim merilima - izdali. U ovom trenutku glavni njihov cilj, ali i njihove odbrane, jeste diskreditacija Lalića, Hrvatina i Spasojevića i poništavanje nagodbe sa Tužilašatvom za organizovani kriminal (TOK).

Ova trojica su priznala krivična dela, opisali zlodela ostalih, a zauzvrat dobili kazne od 14, 15 i 18 godina robije. Oni su čak pokušavali, tokom slobodnog izlaganja i kasnije kroz pitanja, da unesu "nemir" u okrivljene saradnike, tako što su ih uveravali da bi dobili manje robije da su ostali na optuženičkoj klupi.

- Belivuk, Miljković, ali i njihovi branioci smatraju da bi dovoljno bilo da poljuljaju samo jednog od ove trojice, kako bi "srušili" optužnicu i proces u celini - objašnjava naš sagovornik. - I dalje veruju da "skaj" neće biti uveden kao dokaz, iako je svuda u Evropi, pa i u okolnim zemljama, on priznat kao takav.

Prekjuče je vidno iznerviran Belivuk odlučio da otkaže punomoćje advokatima i tako na trenutak, po drugi put, "zaustavi" suđenje. Njegovim putem krenuli su Nebojša Janković i Nemanja Đurić. Nastavak procesa odložen je do kraja avgusta. Prethodno su, posle svedočenja okrivljenih saradnika, zatražili izuzeće kompletnog krivičnog veća, zastupnika optužnice, glavnog tužioca za organizovani kriminal, republičkog javnog tužioca... Svi ovi zahtevi su odbijeni.

- Miljković u sudnici već "preti" Strazburom - kaže naš sagovornik. - Ponašaju se kao da su svesni tek sada kakva ih sudbina čeka. Preti im doživotni zatvor.

Žrtve

NEPRIMERENIM ponašanjem optuženih u sudnici, po drugi put se odlaže i ispitivanja oštećenih. Bili su pozvani I. S. koji je prema optužnici, otet, zlostavljan i silovan, kao i udovica Gorana Veličkovića Goksija. Veličković je kidnapovan, mučen i ubijen u kući užasa u Ritopeku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu