JESENAS UBIO MAJKU NA VOŽDOVCU: Sud Đorđu Mariću izrekao meru psihijatrijskog lečenja

S. J. M.

29. 05. 2023. u 21:58

ĐORĐE Marić (26), koji je krajem septembra prošle godine ubio svoju majku Dobrinku (61) u stanu na Voždovcu, udarivši je više puta nekim tupim predmetom po glavi, osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo i izrečena mu je mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici do potrebe za lečenjem.

ЈЕСЕНАС УБИО МАЈКУ НА ВОЖДОВЦУ: Суд Ђорђу Марићу изрекао меру психијатријског лечења

Foto: Privatna arhiva

Neuropsihijatrijsko veštačenje Marića utvrdilo je da on boluje od akutnog duševnog poremećaja i da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio neuračunljiv.

Kako je predsedavajuća sudija objasnila činjenice u ovom predmetu nisu sporne, a komisija veštaka je procenila da je okrivljenom lečenje neophodno. Takođe je i tužilaštvo na osnovu utvrđenog duševnog stanja Marića predložilo tu meru. On se inače nalazi u zatvorskoj bolnici, odakle je i doveden na suđenje u Paltu pravde.

Pre presude Đorđe Marić je danas priznao ubistvo majke i izneo svoju odbranu u sudu. On je kazao da je 16. septembra prošle godine imao saobraćajni udes kod Šimanovaca nakon čega mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

- Mislio sam da mi je rodbina nešto ugatala. Posle mi se stanje još više pogoršalo i mislio sam da me neko prati - ispričao je Marić u sudnici. - Došli su otac i majka kod mene. Majka je bila veliki borac, lekar, najviše sam je voleo. Nisam bio svestan da sam to uradio. Mnogo mi je žao, to je velika tuga za mene i moju porodicu. Sa majkom sam imao sjajan odnos, stalno smo bili u kontaktu, razgovarali, uvek je bila uz mene, davala mi podršku, vetar u leđa, više nego otac i sestra. Ali eto, tragično se sve to dogodilo.

Marić je rekao da se slabo seća okolnosti i kako se desilo ubistvo i da ima tek po koji segment u glavi.

- Pre toga sam bio na Banjici i tražio izgubljeni telefon. Bio sam nekontrolisan i dva puta sam pao i isflekao se od blata. Kad sam došao kući, majka je zbog tih fleka mislila da me je neko tukao. Legao sam, a ona je došla da mi pomogne. Znam da sam ustao i krenuo na nju bez razloga. Jako mi je žao i krivo što sam dospeo u ovakvo stanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni