PRESUDA BRAĆI RAKOČEVIĆ U JULU: Završne reči odložene da bi sudije pogledale priložene fotografije

S. J. M.

15. 05. 2023. u 15:30

ZAVRŠNE reči braći Rakočević Petru Radovanu i Urošu, optuženim za teško ubistvo Filipa Lepojevića (18) na Banjici 2020. godine odložene su danas za 7. jul u Višem sudu u Beogradu.

ПРЕСУДА БРАЋИ РАКОЧЕВИЋ У ЈУЛУ: Завршне речи одложене да би судије погледале приложене фотографије

Foto I. Marinković

Branioci su sudskom veću dostavili skicu i fotografije lica mesta, pa sudije i tužilac moraju da ih detaljno pregledaju, kako bi odlučili da li mogu da se koriste kao dokaz, pa je suđenje odloženo. Kako je objasnio branilac Mirko Počuča, ova dokumentacija je predata, jer sud nije prihvatio njihov predlog da se uradi rekonstrukcija događaja, pa da sudije vide da je to prostor između zgrada i da mesto gde je Lepojević ubijen nije klasična ulica, već prilaz parkingu ispred zgrada.

Prema njegovim rečima fotografije je slikao i skicu sa odgovarajućim razmerama napravio otac optuženih.

Braća Rakočević su na sudu tvrdila da su krenula kod roditelja na ručak, kada su blizu zgrade primetili Luku Perenčevića i njegovu ekipu, sa kojim su se Petar i Uroš nekoliko dana ranije sukobili u kafiću, pa su krenuli da beže autom. Tada im se na putu isprečilo vozilo sa kojim se nisu mogli mimoići, pa je Petar izašao iz vozila i prepoznao u njemu Perenčevićeve ljude. Oni kažu da je Lepojević imao pištolj, da mu ga je Petar oteo dok su se tukli, udario njime Lepojevića po glavi i pištolj je opalio. U istom sukobu Uroš Rakočević je ranio Aleksu Đukanovića, koji je bio na mestu vozača tog drugog vozila.

U julu bi mogla da bude izrečena i prvostepena presuda braći Rakočević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)