"JE L' TREBALO DA DOZVOLIM DA ME PREBIJE DROGIRANI KLINAC" Radojčin izjavio da se ne kaje što je ubio Tomaševića

S. J. M.

11. 05. 2023. u 13:40

PONIŽAVAO me, vređao tri godine, lagao, nijedan dogovor nije ispoštovao i na kraju pokrao. Dao sam mu 1.900.000 lažnih dolara koje je unovčio. Maksimalno me je iskoristio i na kraju napao. Šta je trebalo, da dozvolim da me prebije drogirani klinac? Zato sam ga ubio.

ЈЕ Л ТРЕБАЛО ДА ДОЗВОЛИМ ДА МЕ ПРЕБИЈЕ ДРОГИРАНИ КЛИНАЦ Радојчин изјавио да се не каје што је убио Томашевића

Foto: Novosti

Ovo je u završnoj reči danas u Višem sudu u Beogradu kazao Zoran Radojčin (54), optužen za ubistvo Miloša Tomaševića (32) 30. maja prošle godine u Rakovici.

- Nikada nism upoznao takvog dvoličnog i pokvarenog čoveka. Predstavljen je kao porodičan čovek, a bio je diler droge i narkoman. Iako su me savetovali da kažem na sudu da se kajem, ne želim da budem kao on. Nije mi žao i ne kajem se što sam ga ubio - izgovorio je Radojčin gledajući u sudiju Dragomira Gerasimovića.

Tužilaštvo je sudiji predalo pisanu završnu reč i zatražilo da se Radojčin oglasi krivim i osudi po Zakonu. Njegov branilac Ivan Kovačić zatražio je da Sudsko veće kao olakšavajuće okolnosti uzme u obzir Radojčinovo priznanje ubistva i njegovo korektno držanje, koje je omogućilo da sudski postupak bude efikasan. Predložio je da se kao otežavajuća okolnost ne uzme u obzir to što je ranije osuđen na sedam godina zatvora zbog falsifikovanja novca, jer nije u pitanju istovrsno delo.

Radojčin je inače posle te presude 2019. godine bio u bekstvu i krio se tri godine u Tomaševićevoj kući u Rakovici. Tomašević je sa porodicom živeo u stanu, ali je često dolazio u tu kuću. Te noći su se, prema rečima Radojčina, posvađali preko telefona i Tomašević je došao u kuću i zamahnuo pesnicom da ga udari. Radojčin, koji je bio pijan, potegao je pištolj i upucao ga sa pet hitaca. Tog dana je bio peti rođendan Tomaševićevog sina. Njegova porodica inače tvrdi da Radojčin sve laže o Milošu.

Izricanje presude Zoranu Radojčinu zakazano je za 23. maj, a predviđena kazna za ubistvo je od pet do 15 godina zatvora.

BONUS VIDEO: „NIKADA SE NEĆU OPORAVITI“ Otac ubijenog Dalibora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona