LJEPOJINO UBISTVO PLATIO KOKAINOM? Novi detalji optužnice koje je Crnogorsko tužilaštvo podiglo protiv Radoja Zvicera

V. K.

29. 04. 2023. u 21:30

OKRIVLjENI Radoje Zvicer je, kako se sumnja, od početka novembra do 9. decembra 2020. godine, u Beogradu, kao državljanin Crne Gore, sa umišljajem organizovao i naredio ubistvo Nišlije Milana Ljepoje iz bezobzirne osvete i na svirep i podmukao način, koje su počinili pripadnici kriminalne organizacije iz Srbije.

ЉЕПОЈИНО УБИСТВО ПЛАТИО КОКАИНОМ? Нови детаљи оптужнице које је Црногорско тужилаштво подигло против Радоја Звицера

Foto: MUP

Ovo se, pored ostalog, navodi u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore protiv pripadnika "kavačkog klana" Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Ljuba Milovića, Petra Lazovića, Milana Vujotića, Radoja Živkovića, Radovana Pantovića, Radovana Mujovića, Duška Roganovića, Nikole Spasojevića i Nikše Perovića. Delove optužnice objavio je portal "Libertas pres".

- Sumnja se da je on doneo odluku i naredio da se Ljepoja usmrti, jer je smatrao da je kao pripadnik suprotstavljene kriminalne organizacije učestvovao u pokušaju njegovog ubistva u Kijevu - navodi se u optužnici.

- Zvicer je Ljepoju, u zaštićenim komunikacijama sa drugim pripadnicima svoje kriminalne organizacije, oslovljavao nadimcima "Zvonce" i "Mance".

Portal Libertas press

Dalje se navodi da su, sprovodeći njegovu naredbu, pripadnici kriminalne organizacije iz Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković, Dejan Tešić, Marko Andrić, Vlado Draganić, Srđan Lalić, Nebojša Janković, Marko i Miloš Budimir, Bojan Hrvatin i Nemanja Đurić, protiv kojih se u Specijalnom sudu u Beogradu već vodi krivični postupak, ubili Ljepoju.

Oni su ga prethodno vezali lisicama i uveli u skriveni prostor kuće u Ritopeku, gde su ga tukli, mučili i ispitivali kako bi od njega iznudili informacije, koje su ih interesovale, o suprotstavljenim kriminalnim organizacijama i o njegovom navodnom učešću u pokušaju ubistva Zvicera u Ukrajini.

Foto: MUP

Ova grupa mu je, kako se navodi, uzela kriptovani telefon i prinudila ga da ga otključa kako bi videli sa kim je bio u kontaktu, pa su ga Belivuk, Hrvatin, Lalić i Janković "stezanjem kese navučene preko glave i žice oko vrata udavili, nakon čega je Belivuk Veljko nožem presekao Ljepoji vrat". Potom su telo izmasakrirali i isekli na komade, fotografisali i te fotografije slali kontaktima sa Ljepojinog telefona.

- Komade tela su samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, stavili u džakove i putničkim vozilom odneli do Dunava, gde su ostatke bacili u reku, dok su Ljepojine lične stvari polili benzinom i zapalili - navodi se u optužnici.

- Draganić i Janković su, potom, skrivenu prostoriju kuće u Ritopeku i mašinu za mlevenje oprali hemijskim sredstvima da bi uklonili tragova krivičnog dela. Okrivljeni Zvicer je, kako se sumnja, saučesnicima isplatio po kilogram kokaina u novčanoj protivvrednosti od po 35.000 evra.

Policajci nisu bili tajni agenti

U POTVRĐENOJ optužnici protiv dvojice bivših pripadnika Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore, Petra Lazovića i pripadnika policije Ljuba Milovića, navodi se da oni nikada nisu bili radno angažovani u Odseku za specijalne istražne metode, odnosno nisu bili "tajni agenti" policije u kriminalnim klanovima. U evidencijama sa kojima raspolaže Uprava policije nisu, navodi se u optužnici protiv Radoja Zvicera, Lazovića, Milovića i drugih optuženih članova ove kriminalne organizacije, pronađeni akti o službenom postupanju okrivljenih Lazovića i Milovića u vezi sa ostvarivanjem komunikacija sa članovima organizovanih kriminalnih grupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)