LAZAREVIĆU NANOGVICA, ŠARIĆ I DALJE IZA REŠETAKA: Apelacioni sud u Beogradu doneo odluke

N.B.

17. 02. 2023. u 18:00

ADVOKAT Dejan Lazarević, koji je optužen da je kao pripadnik kriminalne grupe, koju je oformio Darko Šarić, odlukom Apelacionog suda u Beogradu, pušten je iz klasičnog pritvora u kućni uz elektronski nadzor, odnosno sa nanogvicom. Kako je za "Novosti" izjavila Mirjana Piljić, portparol Apelacije, ovaj sud je preinačio rešenje Specijalnog suda, kojim je Lazareviću bio produžen pritvor.

ЛАЗАРЕВИЋУ НАНОГВИЦА, ШАРИЋ И ДАЉЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Апелациони суд у Београду донео одлуке

Dejan Lazarević, Foto M. Anđela

- Ovo je drugostepena odluka i na nju Tužilaštvo za organizovani kriminal nema pravo žalbe - navela je Piljić.

Ona je dodala da je Specijalnom sudu vraćeno rešenje kojim je produžen pritvor Urošu Radovanoviću, ranije Mišiću, uz nalog da ponovo odlučuju o njegovom pritvoru, tako da on do daljeg ostaje u Centralnom zatvoru. Sa druge strane, potvrđeno je rešenje, kojim je produžen prtivor Šariću, ali i optuženima Danilu Stojanoviću i Milutinu Radovanoviću.

ODBRANE

PORED Darka Šarića, koga je zastupao u postupku za pranje novca, Dejan Lazarević bio je do hapšenja advokat i Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Njegovo ime, gotovo na svakom glavnom pretresu, optuženima za pripadnost njihovoj kriminalnoj grupi, spomenuo je okrivljeni saradnik Srđan Lalić.

Lazarević je uhapšen 14. aprila prošle godine, kada su lisice na ruke stavljene i Darku Šariću, koji se u tom trenutku nalazio u kućnom pritvoru. TOK Šariću na teret stavlja da je početkom 2020. dok je bio u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, oformio kriminalnu grupu, koja je funkcionisala sve do njegovog novog hapšenja. Tvrdi se da je pripadnicima grupe naloge izdavao korišćenjem kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom "skaj". Tužilaštvo je optužnicu podiglo zbog niza krivičnih dela, pokušaj ubistva, nedozvoljeno držanje oružja, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavljivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka.

Tvrdi se da je Šarić stvorio plan da se iz osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u postupku koji se protiv Pljevljaka i drugih optuženih vodio zbog trgovine narkoticima. Kada u tome nisu uspeli, prema navodima optužnice, izdat je nalog da se Joksović diskredituje, kako bi izgubio povlašćeni status.

Pripremno ročište po ovoj optužnici zakazano je za ponedeljak u Specijalnom sudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)