VIŠE TUŽILAŠTVO O SLUČAJU UBISTVA PERIĆA: Iznenađeni smo oslobađajućom presudom suda

J. S.

09. 12. 2022. u 09:56

POVODOM javno i usmeno objavljene odluke Višeg suda u Vranju dana 5. 12. 2022. godine, kojom je sud oslobodio optuženog Petrović Vladicu iz sela Prekodolca da je izvršio iz koristoljublja krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštenjem za javnost oglasilo se tužilaštvo koje je navelo da je iznenađeno ovom odlukom.

ВИШЕ ТУЖИЛАШТВО О СЛУЧАЈУ УБИСТВА ПЕРИЋА: Изненађени смо ослобађајућом пресудом суда

Foto: J.S.

- Predsednica veća koje je vodilo ovaj krivični postupak prilikom javnog objavljivanja odluke nije dala kratke razloge za svoju odluku, da bismo znali šta je sud rukovodilo da donese ovakvu odluku, tako da očekujemo pismeni otpravak presude, protiv koje ćemo izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Nišu. Moramo da istaknemo da je posle nepristrasne i detaljne istrage prikupljen veliki broj dokaza, na kojima smo zasnovali svoju optužnicu.

Naime, predloženo je i izvedeno saslušanje brojnih svedoka (24) i saslušanje jednog zaštićenog svedoka. Takođe, predložen je i izveden veliki broj pisanih dokaza u vidu: listinga i analize baznih stanica, različita veštačenja (telefona, optuženog, biološka, informatička), kriminalističko-tehnička dokumentacija, uvid u spise izvršitelja i drugo.

Tako da kao zastupnici javne optužbe smatramo da je optuženo lice izvršilo krivična dela koja mu se stavljaju na teret i to ćemo dokazivati i u žalbenom postupku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili