POTVRĐEN OPTUŽNICA: Bivšem predsedniku opštine Palilula na teret stavljaju trgovinu uticajem

S. J. M.

02. 09. 2022. u 19:12

VIŠI sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva protiv bivšeg predsednika Opštine Palilula Aleksandra Jovičića i njegovih saradnika.

ПОТВРЂЕН ОПТУЖНИЦА: Бившем председнику општине Палилула на терет стављају трговину утицајем

Foto Z. Jovanović

Na to rešenje odbrana Jovičića ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema.

Optužnicom se Jovičić tereti za dva krivična dela trgovine uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivično delo optuženi su i D. V., V. Ć., A. V., Ž. L., S. H., M. Đ., T. D. i V. Ž, dok se optuženi M. L. tereti za zloupotrebu službenog položaja.

Ranije je u ovom postupku krivična dela priznalo i sporazume sa tužilaštvom zaključilo sedmoro građevinskih inspektora i dva investitora.

Jovičić je bio uhapšen 1. juna 2021. i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor. On se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)