ZAŠTIĆENI SVEDOK ODBIO DA SVEDOČI: Ročište na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića ni danas nije održano

D. Zečević

22. 07. 2022. u 12:21

NI današnje ročište u sudskom postupku za ubistvo Olivera Ivanovića pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini nije održano, jer je, prema rečima advokata Ljubomira Pantovića, zaštićeni svedok odbio da svedoči.

ЗАШТИЋЕНИ СВЕДОК ОДБИО ДА СВЕДОЧИ: Рочиште на суђењу за убиство Оливера Ивановића ни данас није одржано

Foto: D. Zečević

Iako je ročište otvoreno, zaštićeni svedok je obavesti sud o svojoj odluci da ne sme da svedoči, jer je navodno izložen pretnjama, odnosno jer je dobio pretnje opasne po život.

- Iako sud i tužilaštvo tvrde da su svedoci zaštićeni, oni su navodno izloženi pretnjama, tako da nije jasno kako to da je poznato ko su zaštićeni ili anonimni svedoci - ističe advokat Pantović, dok ostali advokati odbrane šestoro optuženih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, koji se terete za navodno pomaganje i druga dela, ali ne i direktno ubistvo, podsećaju da ni prethodni anonimni svedoci nisu pristali da svedoče pred sudom.

Nastavak suđenja zakazan je za 16. i 27. septembar, kada se očekuje saslušanje takođe svedoka tužilaštva. Inače, mera kućnog pritvora i dalje je na snazi za Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića i Radeta Basaru, koji su po više od tri godine proveli u pritvoru, dok se Silvana Arsović, Žarko Jovanović i Dragiša Marković brane sa slobode. Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred svoje partije „Sloboda, demokratija, pravda“ u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista