SUĐENJE ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA Advokat: Tužilaštvo utiče na svedoke

D. Zečević

21. 07. 2022. u 14:56

DANAŠNjE ročište u sudskom postupku za ubistvo Olivera Ivanovića pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini nije održano, jer se, prema rečima advokata Faruka Korenice, anonimni svedok označen inicijalom D. nije pojavio.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА Адвокат: Тужилаштво утиче на сведоке

Foto: D. Zečević

Nastavak suđenja, takođe saslušanjem anonimnog svedoka pod inicijalima E 1. zakazano je za sutra, ali je i ovo ročište pod znakom pitanja jer su prvobitna dva anonimna svedoka tužilaštva odbila da se pojave pred sudom. 

- Anonimni svedok je odbio da dođe, a tužilaštvo se, nažalost, ponovo ponaša bahato jer kao i od početka suđenja, protivno odredbama zakona o krivičnom postupku, pokušava da ubedi svedoke da svedoče, a kada se vrši pritisak na svedoka znači da je njegova izjava pod znakom pitanja i da ne možemo da verujemo čoveku koji neće da priča svojevoljno - ističe advokat Korenica, branilac Nedeljka Spasojevića, jednog od šestorice optuženih u ovom slučaju. I dok opominje da anonimni svedoci ne govore ništa bitno, advokat Korenica ističe bojazan da će se ovaj sudski proces završiti bez rezultata. Inače, on ističe da je anonimni svedok koji je trebao danas da se pojavi u prvobitnom svedočenju za sebe kazao da je narkoman i da je navodno veče pre ubistva video policijski auto iz kojeg je izašao čovek, za kojeg sumnja da je ubica.

- Taj svedok je u prvobitnom iskazu izjavio kako je to bilo uveče oko 23 sata, dakle veče pre ubistva Ivanovića i da se on uplašio i sakrio u žbunu. Odatle, na jedno dvadesetak metara video je navodno mog klijenta kojeg je opisao kao visoku osobu, a koji je kao vozio čoveka sa majicom (iako je bila zima) i sa tetovažom na ruci koji se drsko ponašao prema mom klijentu. Samo se pitam kako je mogao da opiše mog klijenta kao visoku osobu ako je sedeo za volanom i kako je sa razdaljine od 20 metara, kako je kazao da se nalazio, mogao da vidi tetovažu i ponašanje te navodno druge osobe prema mom klijentu - pita se advokat Korenica, koji ima primedbe i na rad sudskog veća kojem predsedava sudija Valjon Kurtaj.

Optuženi

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, dok se šestoro optuženih, Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara (koji su sada u kućnom pritvoru), kao i Silvana Arsović, Žarko Jovanović i Dragiša Marković, koji su se branili sa slobode, terete za više krivičnih dela, poput navodne zloupotrebe položaja ili pomaganja, ali ne i za sam čin ubistva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BEZOBRAZLUK DORE BAKOJANI BEZ PRESEDANA Vučić otkrio kojim su se sve sredstvima služili kako ne bi razgovarali sa Beogradom