OPTUŽNICA PROTIV DŽONIĆA PONOVO VRAĆENA NA DORADU: Slučaj "tapka u mestu" i posle više od deset meseci od ubistva porodice Đokić

J. Ćosin

28. 06. 2022. u 13:20

OPTUŽNICA protiv oca i sina, Gorana i Stefana DŽonića ponovo je vraćena na dopunu i doradu u nadležno tužilaštvo.

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЏОНИЋА ПОНОВО ВРАЋЕНА НА ДОРАДУ: Случај тапка у месту и после више од десет месеци од убиства породице Ђокић

Foto: J. Ćosin/Fejsbuk/Goran Dzonic

Ovo je četvrti put da tužilaštvo predlaže sudu dokaze u optužnici, ali se ona ne potvrđuje, tako da time slučaj "tapka u mestu" i posle više od deset meseci od gnusnog zločina.

NJih dvojica se sumnjiče za trostruko ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca 27. septembra prošle godine. Nekoliko dana kasnije, Goran (57), Gordana (56) i Lidija (25) nađeni su sa prostrelnim ranama na mestu Dudine bare u selu Moravac kod Aleksinca. Pokušano je i da im se tela zapale.

- Za 14. juli je ponovo zakazano saslušanje Gorana i Stefana DŽonića, pa ćemo videti šta će se nakon toga dogoditi. Smatram da tužilaštvo nema baš nikakve dokaze za Stefana DŽonića jer je on bio u vreme ubistva u Kopnenoj zoni bezbednosti. Protiv Stefana nema dokaza ni da je učinio krivično delo pomaganja. Stefan je devet meseci u pritvoru i to smatram potpuno neopravdano. Zato mislim da bi tužilaštvo trebalo da odustane od gonjenja i Stefana i Milana - rekao je Filip Domazet, zastupnik dvojice braće DŽonić.

Stefanov brat Milan je pušten, ali istraga protiv njega nije stala, iako je i on bio kritične noći na radnom zadatku. Protiv Gorana DŽonića postoje brojni dokazi da je umešan u ubistvo, što je i sam priznao. On i dan-danas ne priznaje da je bio egzekutor, već da je pratio porodicu i slično jer je bio ucenjen. Do sada je na placu u Moravcu i u garaži porodice DŽonić pronađeno 43.000 evra.

BONUS VIDEO: 

MILAN DŽONIĆ IZLAZI IZ PRITVORA: Nevin sam proveo tamo skoro pet meseci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

MISLILA SAM DA OVAKO NEŠTO NE POSTOJI: Jelena objavila sliku iz Crne Gore - ostala u ŠOKU (FOTO)