TVRDI DA NIJE NI BIO U SRBIJI: Prvooptuženi u slučaju "Asomakum" izneo odbranu

S. J. M.

25. 03. 2022. u 19:49

PRVOPTUŽENI za prevare i pranje novca u slučaju poznatom kao "Asomakum", Dragoslav Joksimović, izneo je odbranu na suđenju u Višem sudu u Beogradu.

ТВРДИ ДА НИЈЕ НИ БИО У СРБИЈИ: Првооптужени у случају Асомакум изнео одбрану

Foto Tanjug

Ovo je bio prvi održani pretres nakon dve godine odlaganja zbor raznih zdravstrvenih problema optuženih i branilaca otkako je počela epidemija korone.

Kad je pre tri godine počelo suđenje, Joksimović je iskoristio mogućnost da kasnije iznese odbranu, pa su tako pre njega već osmorica, od ukupno 12 optuženih, dala iskaz. Sada je postupak krenuo iz početka zbog promene sudskog veća, pa je Joksimović odlučio da iznese odbranu. On se uz još nekoliko optuženih tereti da je na osnovu falsifikovanih ličnih karata osnovao devet firmi čija sva imena počinju na slovo A, a zatim su sačinjavali dokumentaciju sa neistinitim podacima o ostvarenom novčanom prometu na ime isporuke nepostojeće robe. Tako su, navodno, oprali oko 400.000 evra i utajili oko 200.000 evra poreza 2009. i 2010. godine. Među tim firmama je i "Asomakum" osnovana lažnom ličnom kartom na ime Andreja Vučića.

Joksimović je u sudu kazao da veštačenje potpisa na dokumentaciji za otvarenje firmi nije utvrdilo da je ijedan potpis njegov. On je kazao da nije istinita izjava optuženog Gorana Boškovića da mu je 20. februara 2010. predao dokumentaciju za sve te firme na A, kako bi je Bošković odneo knjigovođi da napravi završni račun.

- Ne znam zašto je to rekao, ja to nisam uradio i to je laž na kojoj je zasnovan ovaj proces. Ja tad nisam ni bio u Srbiji, već u Budvi i 100 svedoka može to da potvrdi. Nisam nigde putovao, jer nisam imao lična dokumenta. I granična policija je izdala dokument da nema podataka da sam u tom periodu prelazio granicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri