VUJAČIĆU 20 GODINA: Bez dokaza da je Rade Popović umešan u zločine

S. Đ.

25. 03. 2022. u 19:13

MARJANU Vujačiću, koji je 2. marta pred sudom u Vranju osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, Viši sud u Podgorici je izrekao jedinstvenu kaznu od 20 godina robije zbog ubistava Veselina Kalezića i Mila Ilića.

ВУЈАЧИЋУ 20 ГОДИНА: Без доказа да је Раде Поповић умешан у злочине

Foto Mesto ubistva Mila Ilića

Za specijalizovano veće sudije Vesne Pean, nije bilo dileme da je kriv, pa mu je deset godina dosuđeno zbog stvaranja kriminalne organizacije, a po 15 za svako ubistvo.

- Zakon ne dozvoljava da kazna bude duža od 20 godina, tako da je Sud zbog toga smatrao da treba dati upravo tu kaznu - rekla je sudija Pean obrazlažući zbog čega optuženom Vujačiću nije izrečena duža robija.

Foto: Fejsbuk

Marjan Vujačić

Sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju da je Vujačić počinio krivično delo teško ubistvo na podmukao način i iz niskih pobuda, jer za to nije bilo dokaza. Nije bilo dokaza ni da je Podgoričanin Rade Popović bio zadužen za nabavku vozila, kao i da je navodno pratio kretanje Ilića pre ubistva, pa je usled nedostatka dokaza oslobođen svih optužbi.

- To je samo neka indicija, koja ga povezuje, ali za Sud je bilo nedovoljno - dodala je sudija Pean.

Milo Ilić ubijen je 30. aprila 2019, nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu. Veselin Kalezić je ubijen 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića "Level". Prema policijskim operativnim saznanjima, ubijeni su važili za osobe bliske "kavačkom kriminalnom klanu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!