SUPRUGA UBIJENOG JEREMIĆA POSLE PRESUDE: Da li su svi krivci osuđeni?

S. J. M.

23. 03. 2022. u 14:22

FADIL Hrustić (21) osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na jedinstvenu kaznu od osam godina i dva meseca zatvora za ubistvo Dejana Jeremića (41) pre dve gdine u Rakovici i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Njemu je produžen pritvor kako ne bi pobegao i zbog visine kazne.

СУПРУГА УБИЈЕНОГ ЈЕРЕМИЋА ПОСЛЕ ПРЕСУДЕ: Да ли су сви кривци осуђени?

Foto: S. J. M.

Sudija Nikola  Mikić objasnio je da je Hrustić sam priznao da je jednom udario Jeremića:

- Veštačenje video snimka kazalo je i da je drugi udarac koji je bio fatalan, takođe on naneo oštećenom. Kazna je od pet do 15 godina, a Hrustiću su kao olakašavajuće okolnosti uzete da je tada bio mlađi punoletnik, da nije osuđivan i da je delimično priznao delo.

Hrustić je na suđenju ispričao da je pio sa Jeremićem i komšijom Zoranom Ćirkovićem, kad su krenuli kući, a navodno je Jeremić napao Ćirkovića. Hrustić ga je branio, a onda otčao da zove trojicu Zoranovih sinova. Onda su svi oni jurili za Jeremićem i stigli ga na mostu preko Topčiderke. Jeremić se tada prebacio sa druge strane ograde, držeći se rukama, a Hrustić ga je udario i on je pao i poginuo. Hrustić je tvrdio da je Jeremića neko od Ćirkovića još jednom posle njega udario.

Otac optuženog Nehat Mersini izjavio je posle presude saučešće Jeremićevoj bivšoj supruzi Violeti Janković i njihovim ćerkama.

- Žao mi je što je čovek bezveze izgubio život, a moj sin nastrada ni za šta, zbog komšije. Sve je teška tragedija. Alkohol čini što ne treba, na žalost. Otići će mu mladost u zatvoru, a taj čovek bez razloga izgubi život - rekao nam je Mersini.

Violeta Janković, koja sa ubijenim ima troje dece, presudu je dočekala uplakana i nezadovoljna, jer smatra da Hrustić nije jedini krivac za smrt njenog bivšeg muža.

- On je dorineo ubistvu, ali gde su ostala trojica braće, koji su ga zajedno jurili. To je bio monstrouzan zločin i on nije mogao sam da mu nanese onakve povrede. Ja sam videla leš supruga na prepoznavanju, izgledao je užasno, to je bilo iživljavanje. Ovaj mali će sad da robija, a ostali se šetaju na slobodi i ni za šta nisu optuženi. 

BONUS VIDEO: ISPOVEST UDOVICE ĐENERALA RADENOVIĆA: Borio se za ljude i u ratu i u miru

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona