SUĐENJE ZBOG PALJENJA AMBASADE SAD: Komandir tvrdi da je naređeno povlačenje policije

J. D. Lj.

15. 03. 2022. u 21:04

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje petorici bivših policijskih generala koji se terete za propuste u obezbeđenju tokom i posle mitinga "Kosovo je Srbija" 2008. godine, kada je zapaljena Ambasada SAD u Beogradu.

СУЂЕЊЕ ЗБОГ ПАЉЕЊА АМБАСАДЕ САД: Командир тврди да је наређено повлачење полиције

Foto M. Anđela

Svedok A. S., koji je komandovao policijskim vodom tokom mitinga kazao je da je nakon napada građana kamenicama na zgradu i ljudstvo dobio naređenje da se povuče u bočnu ulicu.

- Naš zadatak bio je zaštita ljudi i objekta, starali smo se da ne dođe do oštećenja i neke tragedije - objasnio je svedok. - Kad je ispred ambasade krenulo nasilje, dobili smo naređenje da sačuvamo ljudstvo i da se povučemo u Ulicu vojvode Milenka, a onda u Policijsku stanicu Savski venac.

Svedok je precizirao da je sva naređenja dobijao od komandira zemunskog voda i da lično nije imao komunikaciju sa štabom. Objasnio je i da je, u prvom trenutku kada su krenuli da se okupljaju građani policija mogla da reaguje, ali da mesta za to nije bilo nakon što se okupio veliki broj ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (2)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)