PROGANJA ME VUKAŠINOVA SMRT: Strahinja Stojanović priznao krivicu za udes kod Rumenke

Lj. P.

04. 03. 2022. u 19:23

PRIZNAJEM da sam kriv, i da sam vozio bez vozačke dozvole. Priznajem da sam vozio pod dejstvom alkohola. Mislim da je uzrok nesreće to što me dugim svetlima zaslepilo vozilo koje mi je dolazilo u susret, i prelazilo na moju stranu. Kretao sam se brzinom od 69 kilometara na sat, kako stoji u optužnici - izjavio je u petak u Višem sudu u Novom Sadu Strahinja Stojanović (19), optužen za tešku saobraćajnu nesreću u noći između 21. i 22. avgusta 2021. godine, kada je automobil, kojim je upravljao, sleteo u kanal Dunav-Tisa-Dunav kod Rumenke.

ПРОГАЊА МЕ ВУКАШИНОВА СМРТ: Страхиња Стојановић признао кривицу за удес код Руменке

Mesto gde je vozilo sletelo u kanal / Foto N. Karlić

U toj nesreći poginuo je njegov saputnik Vukašin Stošić (17), dok su P. D. (15) i N. M. (16), iz istog mesta, zadobili teške, odnosno lake povrede.

On je, kako stoji u optužnici, "folksvagenom" skrenuo s puta i udario u saobraćajni znak, posle čega su kola sletela u kanal. Trojica mladića su isplivala, a Vukašinovo telo su ronioci Žandarmerije kasnije pronašli u vodi. Stojanović, koji se brani sa slobode, na početku suđenja je rekao da nikada sebi neće oprostiti što te večeri nije ostao da spava u Stepanovićevu.

- Onda se ne bi desila ova tragedija - rekao je Stojanović na pretresu, kojem su prisustvovali i roditelji nastradalog Stošića. - Malo je reći da se kajem. Vukašinova smrt me proganja, i ne mogu ni da zamislim kako je njegovim roditeljima. - Kada sam izašao iz kola, pomagao sam dvojici saputnika da izađu i da se popnu na obalu. Posle toga sam se ponovo vratio do auta, ali Vukašina nije bilo. Pokušao sam da otvorim vrata na kolima, ronio sam... Sve to sam radio tražeći Vukašina.

Nastavak suđenja je zakazan za 20. april, kada će biti saslušani svedoci i veštaci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)