KNEŽEVIĆ SUTRA PRED SUDOM: Optužen da se bavio nadrilekarstvom

Tanjug

30. 01. 2022. u 08:05

U PRVOM osnovnom sudu u Beogradu sutra bi trebalo da se nastavi suđenje fizioterapeutu Savi Kneževiću (23) iz Batajnice, i njegojoj majci Danijela (49) povodom optužbi da su se bavili nadrilekarstvom i prevarili sedam pacijenata.

КНЕЖЕВИЋ СУТРА ПРЕД СУДОМ: Оптужен да се бавио надрилекарством

Foto: Depositphotos/Printscreen

Oni treba da detaljno iznesu svoju odbranu, dok su na početku suđenja u novembru kratko negirali dela koja im se stavljaju na teret.

Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo - teška dela protiv zdravlja ljudi, kao i za prevaru i falsifikovanje isprave, dok se njegova majka tereti da mu je pomagala u izvršenju teškog dela protiv zdravlja ljudi.

Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od osam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za majku tražilo godinu dana kućnog zatvora.

U uvodnim rečima tužilac je najavio da će tražiti veštačenje i reprodukciju snimka na kojem se vidi kako Knežević "vrši tu delatnost".

Kneževićevi advokati su sa druge strane odbacili navode optužnice, tvrdeći da će dokazati da se nije radilo sve tako kako je opisano u optužnici.

Glavni svedok odbrane biće Valerij Montan, osnivač akademije za estetsku hirurgiju iz Italije, u kojoj se Knežević navodno školovao.

Prema optužnom predlogu tužioca, Knežević se u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" na Terazijama, od 2. januara 2020. do 8. aprila prošle godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Tvrdi se da je izvodio liposukcije, transfere masti, korekcije usana, prikrivajući od pacijenata činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

Tužilaštvo navodi da je reč o sedam pacijenata.

Nakon toga, kako se navodi, pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom - lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

BONUS VIDEO - "SIN MI JE UMRO": Ispovest komšinice preminulog trogodišnjaka iz Niša

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)