SUĐENJE ZA UBISTVO NEMANJE ATANASKOVIĆA (18): Svedok o tuči koja je prethodila krvavom obračunu u Zaplanjskoj Toponici

J. Ć.

17. 12. 2021. u 12:45

ISPITIVANjEM tri svedoka pred Višim sudom u Nišu nastavljeno je suđenje Milanu Taniću (19) iz Zaplanjske Toponice zbog sumnje da je ubio Nemanju Atanaskovića (18) i lakše povredio četrnaestogodišnju devojčicu.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО НЕМАЊЕ АТАНАСКОВИЋА (18): Сведок о тучи која је претходила крвавом обрачуну у Заплањској Топоници

Foto: Printskrin Facebook

Optuženi se tereti da je 26. decembra 2020. godine oko šest sati u selu Zaplanjska Toponica kod Gadžinog Hana u stanju uračunljivosti lišio života oštećenog koji ga je upitao: „Pa dobro, brate, što me onoliko isprebijaste, što sam vam ja kriv?“

Nakon što mu je odgovorio: „Pa, brate, brate..“, iz desnog rukava spustio je nož u desnu šaku i krenuo na sada pokojnog mladića.

Na današnjem saslušanju svedok Martin Zekić i njegov maloletni ujak L. S. ispričali su da je kobne večeri Nemanja došao u njegovu kuću i počeo da ih tuče.

- Došao je kasno kod nas, ali ne znam zašto. Imao je pantalone, jaknu, fantomku, a u ruci neku cev. Prepoznao sam po glasu da je to Nemanja. Osećao se na alkohol. Moj ujka i ja smo se potukli sa njim. Tukli smo ga dok nije došao deda koji ga je izvukao napolje. Tada je otišao, a mi smo otišli da zovemo Milana Tanića da dođe kod nas kući. Policiju smo pozvali, ali je došla tek ujutru posle nekoliko sati - pravdao se Zekić, dok je njegov ujak rekao da policiju nisu pozvali sve do jutra, ali nije umeo da objasni zašto su umesto njih, pozvali Tanića da ih brani.

- Nemanja je došao kod nas, bilo je kasno. Predstavio se kao policajac. Kad sam otvorio vrata on me je udario. Izašla je moja majka, a on je i nju udario i pitao je gde je Martin Zekić. Rekao sam mu, a on je otišao gore do njega na sprat. Udario sam ga dva puta majčinim štapom, a onda ga je i Martin tukao. Kada je izašao, pretio je da će nas zapaliti, pa smo otišli po Milana - rekao je on.

Lekar Sudske medicine Goran Ilić objasnio je na sudu da je obdukcionim nalazom utvrđeno da je Nemanja imao svega 0,05 promila alkohola u krvi što se, kako objašnjava, i ne smatra alkoholisanim stanjem, pa se zbog toga ne može utvrditi ni da je u trenutku tuče koja je prethodila ubistvu, a koja se desila nekoliko sati ranije, bio pod dejstvom alkohola.

Podsetimo, kobne večeri Tanić i Atanaskovića obgrlili su se licem u lice, a zatim je okrivljeni nožem dužine 30 cm, sa oštricom od 18 cm, žrtvi zadao jednu probodnu i pet ubodnih rana koje u svom zbirnom dejstvu predstavljaju tešku telesnu povredu sa izuzetno visokim stepenom opasnosti po život od kojih je oštećeni preminuo, navelo je tužilaštvo.

Kako se dalje navodi u optužnom aktu, kada je maloletna devojka pokušala da odbrani osamnaestogodišnjaka, okrivljeni je nožem krenuo i na nju i naneo joj laku telesnu povredu u vidu sekotine u predelu levog ramena. Žrtvi je zadao jednu probodnu i pet ubodnih rana koje u svom zbirnom dejstvu predstavljaju tešku telesnu povredu sa izuzetno visokim stepenom opasnosti po život od kojih je oštećeni preminuo, navelo je tužilaštvo.

Naredno ročište zakazano je za kraj januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)