NIJE REČ O ZLOČINU IZ NISKIH POBUDA? Optužnica protiv Novosađanina Radovana S. (56)za ubistvo u Gunjacima kod Osečine, vraćena na dopunu

Lj. PRERADOVIĆ

06. 12. 2021. u 21:44

OPTUŽNICA podignuta u Višem javnom tužilaštvu u Valjevu protiv Novosađanina Radovana S. (56), osumnjičenog za teško ubistvo Milovana Marinkovića (52) iz sela Gunjaci kod Osečine, ponovo je vraćena na dopunu. Ovo je, inače, već drugi put da vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu, tužilaštvu vraća optužnicu kako bi je dopunilo dokazima.

НИЈЕ РЕЧ О ЗЛОЧИНУ ИЗ НИСКИХ ПОБУДА? Оптужница против  Новосађанина Радована С. (56)за убиство у Гуњацима код Осечине, враћена на допуну

Radovan S. sa suprugom, Foto Fejsbuk

Do ovog obrta je ponovo došlo, jer, kako saznajemo, ne postoji nijedan dokaz koji ukazuje da je reč o teškom ubistvu počinjenom iz niskih pobuda.

Prema rečima advokata Ivana Gvozdenca, branioca osumnjičenog Radovana S., na zahtev tužilaštva je ponovo urađeno dopunsko neuropsihijatrijsko veštačenje, a nakon njegovih odgovora sud je optužnicu ponovo vratio tužilaštvu.

- Smatram da ne stoji kvalifikacija da je reč o teškom ubistvu i da je ono počinjeno iz niskih pobuda - kaže Gvozdenac.

Novosađanin Radovan S. se sumnjiči da je 27. septembra 2020. godine došao do kuće žrtve, gde je između njih došlo do žučne rasprave, a onda je iz prostorije u prizemlju, gde su se nalazili sami, odjeknula dva pucnja. Prema nezvaničnim pričama, koje su se mogle čuti, Milovan je navodno bio opsednut ženom osumnjičenog, pa ju je proganjao i uznemiravao. Navodno joj je slao razne, pa i preteće poruke, a takvih sadržaja nisu bili pošteđeni ni članovi njene porodice.

Od zadobijenih povreda Milovan M. je odmah izdahnuo, a Radovan S. je automobilom otišao iz sela. On je uhapšen u Osečini, gde ga je policija zatekla za volanom automobila "nisan". Pretresom vozila, policajci su pronašli oružje.

SUPRUGA NE ŽELI DA SVEDOČI

SUPRUGA Novosađanina Radovana S. nije saslušana u valjevskom tužilaštvu. Ona je, koristeći zakonsko pravo privilegovanog svedoka, kazala da nije u mogućnosti da odgovara na pitanja i svedoči, zato što je, posle svega što se dogodilo, u teškom psihičkom stanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju