OBRADOVIĆU TRI MESECA MANJE: Apelacioni sud u Novom Sadu preinačio presudu fudbalskom sudiji

Lj. P.

02. 12. 2021. u 17:46

APELACIONI sud u Novom Sadu preinačio je presudu Višeg suda u Novom sadu kojom je fudbalski sudija Srđan Obradović iz Jagodine prvpostepenom prsudom bio osuđen na 15 meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja na utakmici između subotičkog Spartaka i radničkog iz Niša, odigranoj 13. maja 2018. godinje u Subotici.

ОБРАДОВИЋУ ТРИ МЕСЕЦА МАЊЕ: Апелациони суд у Новом Саду преиначио пресуду фудбалском судији

Srđan Obradović / Foto: N. Paraušić

Kazna je Obradoviću smanjena za tri meseca, odnosno na godinu dana, dok je potvrđeno da arbitar na travnatom terenu, deceniju bude udaljen iz fudbala, jer mu je zabranjeno da se toliko bavi sudijskim pozivom i svim poslovima u Fudbalskom savezu Srbije.

Branilac sudije Obradovića, advokat Goran karadarević kaže da je zbog ove odluke Apelacionog suda, podneo zahtev za zaštitu zakonitosti vrhovnom kasacionom sudu, jer smatra da fudbalski sudija nema status službenog lica.

Obradović je, kako je prilikom izricanja presude rečeno, osuđen, jer je na pomenutoj utakmici, u 36. kolu fudbalske Super lige Srbije iskorišćavanjem svog položaja, favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na gostujuću ekipu. Meč je završen rezultatom 2:0 za subotički klub, a sporan je bio dosuđeni drugi penal u drugom poluvremenu. Takođe je, kako je navedeno, kao glavni sudija, svojim odlukama iz igre isključio Milana Pavkova fudbalera niškog Radničkog, iako prema pravilima igre nije bilo uslova za dodeljivanje dva žuta kartona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: Učenje za trajni mir