DOKTORU PONOVO SUDE ZA OBLJUBU: Postupak protiv Novosađanina Š.T. (66)

Lj. P.

16. 11. 2021. u 21:12

O SLUČAJU penzionisanog doktora Š. T. (66) iz Novog Sada, osuđenog za pokušaj obljube 12-godišnje devojčice, ponovo će se raspravljati u sudnici Višeg suda. Kako nam je potvrđeno, Apelacioni sud je vratio predmet na ponovno suđenje.

ДОКТОРУ ПОНОВО СУДЕ ЗА ОБЉУБУ: Поступак против Новосађанина Ш.Т. (66)

Kuća u kojoj su se navodno odigravali "susreti"

Prema onome što je naložio Apelacioni sud, potrebno je da se sasluša devojčica, i to će, kako saznajemo, biti učinjeno 22. novembra, a ona će izjavu dati iz skrin-sobe, namenjene za oseteljive svedoke. Ona je, inače, već ranije davala iskaze, u Centru za socijalni rad, tokom istrage i prilikom veštačenja.

Ovaj penzionisani doktor sudske medicine je u junu, u Višem sudu u Novom Sadu, prvostepenom presudom bio osuđen na sedam godina zatvora, jer je, kako je tada obrazložila sudija Ivana Josifović, proglašen krivim zbog toga što je u periodu od marta 2018. do februara 2020, izvršio produženo krivično delo pokušaj obljube sa maloletnicom, inače rođenom 2008. godine.

Onome što joj se dešavalo, devojčica je pisala u svom dnevniku, u kojem je, kako saznajemo, između ostalog napisala da "ide kod starijeg čike, i da joj on zauzvrat daje novac". U jednoj od prostorija novosadske osmoletke, koju devojčica pohađa, slučajno ga je pronašla drugarica koja je iz radoznalosti pročitala nekoliko strana, i tako se sve otkrilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ PROGOVORIO O REPREZENTACIJI SRBIJE! Najpre o Mundobasketu, a onda i glavna tema: Olimpijske igre Pariz 2024!