TUŽILAŠTVO TRAŽI 12 GODINA ZATVORA ZA GIGIĆA (20): Završne reči na suđenju za nesreću u kojoj je stradala Jovana Petković (25)

J. Ćosin

15. 11. 2021. u 14:22

VIŠE javno Tužilaštvo u Nišu zatražilo je danas, u iznošenju završne reči, maksimalnu kaznu u trajanju 12 godina za Mladena Gigića (20), optuženog za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer je 21. novembra prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Jovana Petković (25) iz sela Žitorađa.

ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ 12 ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА ГИГИЋА (20): Завршне речи на суђењу за несрећу у којој је страдала Јована Петковић (25)

Foto privatna arhiva

Tužilaštvo je tokom sudskog postupka dokazalo da je Gigić kriv jer je vozio preko dozvoljene brzine, prešao na crveno svetlo i to u alkoholisanom stanju. 

Odbrana okrivljenog ostala je pri stavu da je kočioni sistem otkazao i da je to uzrokovalo nesreću, te su s toga zatražili da se kazna umanji.

Kako je ranije navelo Više javno tužilaštvo, Gigić je vozilom "golf 5", na raskrsnici Bulevara Nemanjića, Pariske komune i Boška Buhe, prošao kroz crveno svetlo na semaforu krećući se brzinom od 101 kilometar na čas. U trenutku nesreće u krvi je imao 1,38 promila alkohola i udario u BMV kojim je upravljala Jovana.

BONUS VIDEO - KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)