MARKO TRAŽI DEBLOKADU IMOVINE: Odloženo suđenje Miroslavu Miškoviću i ostalima pred Apelacionim sudom

V. N.

25. 10. 2021. u 20:37

PRED Apelacionim sudom u Beogradu danas je za sutra odložen glavni pretres u drugostepenom postupku koji se vodi protiv Miroslava Miškovića, vlasnika "Delta holdinga", njegovog sina Marka, Mila Đuraškovića, vlasnika "Nibens grupe", i ostalih optuženih, zbog primedaba Đuraškovićeve odbrane na sastav sudskog veća.

МАРКО ТРАЖИ ДЕБЛОКАДУ ИМОВИНЕ: Одложено суђење Мирославу Мишковићу и осталима пред Апелационим судом

Foto: Arhiva VN

NJegov advokat Zoran Ateljević, tražio je da se sudija Milan Lukić izuzme iz veća koje odlučuje po žalbama u ovom drugostepenom postupku, jer je ranije već odlučivao o produženju pritvora Đuraškoviću.

Nezadovoljan je bio i Marko Mišković, koji je apelovao na sud da mu odblokira imovinu i omogući pravo na rad, ukoliko, kako je naveo, odluči da ponovo odlaže i rasteže postupak.

- Više od 10 godina nemam pravo na rad, ne mogu da osnujem firmu ili humanitarnu organizaciju, jer sam optužen za utaju poreza. U ovo sam ušao veoma mlad, sa manje od 30 godina, a sada imam 40. Tražim da mi odblokirate imovinu i moje pravo na rad, ako odlučite da se postupak odlaže - rekao je Marko Mišković.

Apelacija na ovom pretresu treba da sama izvede ključne dokaze kako bi donela pravosnažnu presudu. U planu je da se ispitaju okrivljeni i pet veštaka, kako bi se razjasnile okolnosti koje su članovima veća ostale nejasne.

PONOVO O UTAJI POREZA

NA razmatranju je druga prvostepena presuda Miroslavu Miškoviću i ostalim optuženima, izrečena u martu 2019. u Specijalnom sudu. Tom presudom je stariji Mišković osuđen na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog pomaganja sinu Marku da utaji porez. Ukinutom presudom, Marko je osuđen na godinu dana kućnog zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara. Đurašković je osuđen je na četiri godine i tri meseca zatvora i novčanu i kaznu od šest miliona dinara zbog utaje poreza, kao i zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica u slučaju oštećenja kruševačke Fabrike maziva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)