SEDAM GODINA ZA PET SMRTI: Izrečena presuda Goranu Blagojeviću iz Kraljeva za nesreću kod Donje Trnave

J. Ć.

14. 10. 2021. u 20:27

KRALjEVČANIN Goran Blagojević (48) osuđen je u četvrtak pred Osnovnim sudom u Nišu, prvostepenom presudom na sedam godina zatvora, jer je 29. novembra 2019., na auto-putu Beograd - Niš kod Donje Trnave, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su nastradala petorica radnika iz Kragujevca.

СЕДАМ ГОДИНА ЗА ПЕТ СМРТИ: Изречена пресуда Горану Благојевићу из Краљева за несрећу код Доње Трнаве

Foto J. Ć

Vozeći šleper, Blagojević je udario u kombi koji je bio u zaustavnoj traci. Na licu mesta nastradala su trojica radnika, dok su dvojica preminula nekoliko meseci kasnije u bolnici u Nišu. Četvorica radnika zadobila su teže i lakše povrede.

Sudija Valentina Miladinović Pešić kazala je da je tokom postupka dokazano da je Blagojević izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Takođe, ona je kazala da mu je izrekla i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom "C" kategorije u trajanju od tri godine.

Na licu mesta povredama su podlegli zet i šurak, Ljubiša Jovanović (40) i Srđan Jovanović (34) kao i Žikica Veličković (19), čiji je otac Igor (45) lakše povređen. U bolnici su preminuli vozač kombija Dejan Ristić (34) i Boris Stanojević (32).

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)