DOBILA NANOGVICU, OSTALA BEZ INTERNETA: Nadrilekarka Olgica Markanović u kućnom pritvoru, mogu da je posećuju majka, sestra i dete

N. BIJELIĆ

13. 10. 2021. u 20:53

ODLUKOM Prvog osnovnog suda u Beogradu, posle tri i po meseca od hapšenja, Olgici Markanović, optuženoj da je primenjivala medicinske zahvate na pacijentima, za koje nema licencu, određen je kućni pritvor uz elektronski nadzor. Rešenje je doneo sudija koji protiv nje vodi postupak, a na predlog advokata, kojem se nije protivio postupajući zamenik tužioca.

ДОБИЛА НАНОГВИЦУ, ОСТАЛА БЕЗ ИНТЕРНЕТА: Надрилекарка Олгица Маркановић у кућном притвору, могу да је посећују мајка, сестра и дете

Foto: I. Marinković

Pored toga što će u narednom periodu nositi nanogvicu, Markanovićevu će tokom trajanja kućnog pritvora moći da obilaze samo majka, sestra i maloletno dete. Pored toga zabranjeno joj je da koristi internet. Ona je oko 14 sati u pratnji jednog muškarca došla do svoje zgrade, dok je nekoliko minuta kasnije, mladić koji je bio sa njima u vozilu uneo kese u kojima su bile njene stvari.

Inače, početak suđenja ponovo je u sredu odložen zbog izostanka drugooptužene Jasmine Tasić. Ona je u osmom mesecu trudnoće, koja je visokorizična, zbog čega su joj lekari odredili mirovanje. Novi pretres zakazan je za 17. novembar, do kada se očekuje da se ona porodi.

Tužilaštvo tvrdi da su Markanovićeva i Tasićeva od 1. maja 2020. do 1. maja ove godine u neregistrovanom medicinsko-estetskom centru "Tajas" u Driničkoj ulici u Beogradu neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma-pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

- Istovremeno su davale nedopuštene injekcije lokalne anestezije "lidokain-hlorid", koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje - navodi tužilaštvo.

Markanovićeva je, nakon hapšenja, početkom juna, negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu. U svojoj odbrani je tvrdila da su usluge koje je pružala bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine. Tretmane pacijentima pružala je, kako je navela, uređajem "plazma-pen", koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo, a ima i sertifikat za njegovu upotrebu.

SUPROTAN NALAZ VEŠTAKA

TOKOM istrage ispitano je 12 oštećenih i jedan svedok. Određeno je i medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih od strane sudskog veštaka za oblast plastične i rekonstruktivne hirurgije. Sa druge strane, odbrana Markanovićeve je angažovala stručnog savetnika, koji je, prema rečima advokata Borivoja Borovića, sačinio nalaz i mišljenje koji su u suprotnosti sa onima koji je uradio veštak tužilaštva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece