OPTUŽEN LAŽNI HIRURG SAVA KNEŽEVIĆ: Tužilaštvo traži 8 i po godina zatvora - Bez diplome operisao žene, pomagala mu majka

Tanjug

13. 09. 2021. u 11:37

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Save Kneževića (23) i njegove majke Danijele (49), koji se sumnjiče za nardilekarstvo, kojim je narušeno zdravlje sedam osoba.

ОПТУЖЕН ЛАЖНИ ХИРУРГ САВА КНЕЖЕВИЋ: Тужилаштво тражи 8 и по година затвора - Без дипломе оперисао жене, помагала му мајка

Sava Knežević / Foto Instagram

Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od 8 i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za njegovu majku tražilo godinu dana kućnog zatvora, potvrđeno je Tanjugu.

Kneževiću se na teret stavljaju krivična dela - neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, zatim jedno produženo krivično delo prevare i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Njegova majka je optužena za pomaganje sinu u izvršenju krivičnog dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Njih dvoje se brane sa slobode, pošto im je pritvor ukinut 17. juna.

Knežević i njegova majka su se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su zakonsko pravo da ne iznose odbranu, ali su kasnije na predlog branioca ponovo bili saslušani, kada su izneli odbranu, negirajući izvršenje krivičnog dela.

Kako se sumnja, Knežević se u neregistrovanoj ordinaciji „Dr Sauvage“ na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Izvodio je tako liposukcije, transfere masti, korekcije usana... nad pacijentima, prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

Nakon toga pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom - lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

U tome mu je pomagala majka, koja je u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente i od njih uzimala novčanu naknadu, sve iako je znala da njen sin nema licencu za rad.

Knežević je svoje usluge reklamirao preko društvenih mreža, a u istu svrhu je koristio svoj Instagram profil, kao i Instagram naloge pojedinih javnih ličnosti.

Utvrđeno je da Knežević nije diplomirao ni na jednom fakulteta, odnosno nije stekao zvanje „Doktora medicine“ niti „Doktora dentalne medicine“, te da je na Stomatološkom fakultetu izgubio status studenta jer nije polagao ispite.

Iz dopisa Medicinske škole u Beogradu utvrđeno je da je završio srednju Medicinsku školu i stekao zvanje „fizioterapeutski tehničar“.

U istrazi su ispitani svedoci i oštećeni, obavljeno je više veštačenja i prikupljeni su drugi dokazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

PRESUDA TVITERAŠU VASABIJU U SREDU: Tužilaštvo traži najmanje tri godine zatvora