APELACIONI SUD DONEO ODLUKU: Ukinuta rešenja o pritvoru za četiri pripadnika Belivukove grupe

J.D.Lj.

26. 08. 2021. u 16:18

APELACIONI sud u Beogradu ukinuo je rešenja kojima je za 30 dana bio produžen pritvor za četvoro optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i naložio prvostepenom sudu da ponovo odluči o pritvoru za njih.

АПЕЛАЦИОНИ СУД ДОНЕО ОДЛУКУ: Укинута решења о притвору за четири припадника Беливукове групе

Foto: Printskrin

Specijalni sud će po ovoj odluci morati ponovo da razmotri i obrazloži razloge za pritvor za Vlada Georgieva, Željka Kodžića, Slađanu Sekulić i Nikolu Stefanovića.

Branioci Belivuka i Miljkovića nisu izjavljivali žalbe na pritvor koji im je, kao i ostalim pripadnicima njihove grupe, produžen 30. jula, pa Apelacioni sud njihov pritvor nije ni razmatrao.

Portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je Tanjugu da je taj sud takođe odbio neke žalbe branilaca i potvrdio rešenja o produženju pritvora.

Kod šest okrivljenih ukinuo je neke razloge za određivanje pritvora, a neke je potvrdio. Reč o rešenjima koja se odnose na optuženog Vladimira Greka, Borisa Karapandžića, Aleksandra Vučeljića, Filipa Ivanovskog, Aleksu Dunjića i Aleksu Stošića.

Nova odluka o pritvoru prema svima treba da bude doneta sutra, jer im 30 dana ističe za vikend.

Njih ukupno 30 se nalazi na optužnici od 30. jula Tužilaštva za organizovani kriminal, od kojih trojica nisu u pritvoru.

Pored Belivuka i Miljkovića optužnica je podignuta i protiv Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Ðurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejić, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Ðordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Oni se terete da su od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovali pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Pripadnici grupe su, kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u promet...

Naloge su prenosili mahom preko aplikacije Skaj.

Optužnicom se Belivuk, Miljković i još 11 pripadnika grupe terete za pet teških ubistava, u kojima su neki od njih učestvovali samo u jednom, a drugi u više ili u svim.

To su: Srđan Lalić, Mirko Budimir, Miloš Budimir, Vlade Draganić, Nebojša Janković, Bojan Hrvatin, Nemanja Ðurić, Nikola Spasojević, Dejan Tešić, Marko Andrić i Nemanja Lakičević.

Optužnica protiv njih je predata Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na potvrdivanje (Specijalnom sudu) i još je u fazi odgovaranja na optužnicu.

Branioci optuženih za ubistva odlučili su da u tom delu ne daju svoje odgovore sudu.

Oni osporavaju način pribavljanja podataka sa aplikacije "skaj" među kojima su video, audio zapisi, fotografije i poruke između članova grupe koji svedoče o zlodelima.

Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga je proširena, za sada šest puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MATERNJEG JEZIKA: Važnost očuvanja kulturnog identiteta