POZORIŠTE U SUDNICI: Završeno suđenje Milošu Simoviću

J. D. LJ.

13. 07. 2021. u 11:01

U specijalnom sudu u Beogradu upravo je izricanjem završnih reči stranaka u postupku okončano suđenje Milošu Simoviću, pripadniku nekadašnjeg zemunskog klana koji se tereti za pokušaj ubistva Sretka Kalinića, pripadnika iste grupe, 2010 god u Hrvatskoj dok su obojica bili u bekstvu nakon ubistva premijera Zorana Đinđića.

ПОЗОРИШТЕ У СУДНИЦИ: Завршено суђење Милошу Симовићу

Foto Arhiva / MUP

Tužilaštvo smatra da je optužnica dokazana u celosti, da je Simović počinio delo za koje se tereti i da sud treba da ga osudi po zakonu.

S drauge strane, Simovićeva odbrana trvrdi suprotno i traži oslobađajuću presudu.

Optuženi Simović takođe se izjasnio da nije kriv da očekuje oslobađajuću presudu, dodajući da ga za delo ne tereti ni Kalinić.

OPET ŠOU

Srećko Kalinić i danas je bio vidno raspoložen u sudnici. Nije skidao osmeh sa lica, dobacivao je i komunicirao sa novinarima a u jednom trenutku ih je ponudio žvakama koje je izvadio iz zatvorske uniforme. Podsetimo, na prethodnom suđenju, rekao je, kakva god da bude presuda Simoviću, da će mu svakako "presuditi sopstvena žena".

On je zamolio sud da ga ne dovodi na izricanje presude kako se ne bi pravili dodatni troškovi. Kalinićev advokat Slavko Petrić ostao je pri tome da sud proceni Simovićevu krivicu, ponavljajući da je istina da je njegov klijent u odnoisu na iskaz promenio izjavu i odbio da tereti Simovića jer je bio pod pritiskom u zatvoru Zabela u kojem izdržava kaznu. Kalenić se pridružio završnoj reči svog branioca a izricanje peresude zakazano je za petak, 23. jul. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SUPRUGU USMRTIO AUTOMOBILOM, PA JE STAVIO NA KREVET: Otac nastradale Jasmine tuguje - Niko mi nije rekao da joj je pretio