ZA TRAGEDIJU KRIVI OCA! Na suđenju Nemanji Stamenkoviću (19) zbog nesreće u Nišu veštak kazala da optuženi ne pokazuje kajanje

D. ALIHODžIĆ

14. 06. 2021. u 20:39

ISKAZI veštaka medicinske struke, čiji je zadatak bio da utvrde zdravstveno stanje Nemanje Stamenkovića (19) iz Beograda koji se tereti da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su 4. januara na niškom Bulevaru Medijana, nastradali Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48), šokirali su u ponedeljak sve prisutne u sudnici Višeg suda.

ЗА ТРАГЕДИЈУ КРИВИ ОЦА! На суђењу Немањи Стаменковићу (19) због несреће у Нишу вештак казала да оптужени не показује кајање

Foto Arhiva

Zavladao je tajac kada je specijalista medicinske psihologije Tatjana Milenović navela da Stamenković ne pokazuje "empatiju i kajanje" i da je za nezgodu koju je on izazvao vozeći auto marke "audi", brzinom duplo većom od predviđene, okrivio oca, "zato što mu je dozvolio da vozi auto", ali i navodnu "bolest".

- On prosto sebe ne krivi ni u kom pogledu. Slučajno se pogodilo da sam radila paralelno još tri veštačenja mladih ljudi, koji su takođe izazvali saobraćajne nezgode i svi su oni pokazali da se osećaju odgovornim, samo ne i Nemanja. On se trudio da se tokom psiholoških testiranja pokaže u što boljem svetlu, ali postoje tačne procedure koje mere "iskrenost". Čak se i zabavljao tokom testiranja, a žrtve nikada nije pomenuo - izjavila je dr Tatjana Milenković.

Jedino je, prema rečima veštaka, pokazao empatije prema majci.

- Kada sam ga pitala: "Ko je kriv što nas dvoje sad razgovaramo?" i što je sada u pritvoru, imao je spreman odgovor. Optužio je oca jer mu je dao da vozi auto, pritom zanemarujući činjenicu da on ima položen vozački ispit i da je isključivo on odgovaran za postupanje u saobraćaju. Drugi deo krivice svaljivao je na to da je "zbog bolesti izgubio kontrolu nad vozilom".

Međutim, nalaz profesorke neurologije Miroslave Živković ukazuje da su svi testovi i procedure ukazali na normalan neurološki nalaz.

PORODICE

SUPRUGA i ćerka nastradalog Dejana Ilića, Sonja i Gabrijela, bile su vidno uzmemirene tokom saslušanja veštaka.

- Nama su očevidi govorili da je on mirno izašao iz auta i proveravao da li ga je i koliko oštetio. Njemu naš otac ništa nije značio, ali ubio je nedužnog čoveka i dete - kaže Gabrijela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?