NESVAKIDAŠNJA ZAPLENA NA PRELAZU GRADINA: Carinici pretresli ranac putnici, kad su pogledali šta je unutra, svi ostali u šoku (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

09. 02. 2024. u 15:00

CARINICI su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja vredne robe.

НЕСВАКИДАШЊА ЗАПЛЕНА НА ПРЕЛАЗУ ГРАДИНА: Цариници претресли ранац путници, кад су погледали шта је унутра, сви остали у шоку (ФОТО)

Foto: V. Ćirić

Slučaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao autobus stranih registarskih oznaka koji saobraća na redovnoj liniji Nemačka – Bugarska.

Foto: Uprava carine

 

Na pitanje carinika upućeno vozačima i putnicima da li imaju nešto da prijave, svi prisutni su odgovorili da sa sobom nose samo lični prtljag.

Tokom detaljnog pregleda koji je usledio, u rancu koji je jedna putnica nosila na leđima, carinici su zatekli pregršt neprijavljenog zlatnog nakita i to: 14 prstenova, 12 narukvica, 6 zlatnih lanaca, 3 para minđuša i jedan ukras za kosu.

Foto: Uprava carine

 

Merenjem je ustanovljeno da je reč o ukupno 384 grama teškom nakitu čija je ukupna vrednost procenjena na 1.497.600 dinara.

Foto: Uprava carine

 

Iz Carine podsećaju da su prilikom prelaska granice putnici u obavezi da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

BONUS VIDEO: HAPŠENjE ZBOG POKUŠAJA UBISTVA - Akcija policije u Beogradu, sa lisicama završila tri muškarca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola