POZNATO KO JE IZGOREO U KONTEJNERU: Pedesetogodišnji D.A. iz Ćuprije zapalio vatru da se greje?

Зорана Рашић
Zorana Rašić

16. 05. 2023. u 16:15

OSOBA čije su beživotno telo u nedelju kasno uveče paraćinski vatrogasci izvukli nakon gašenja zapaljenog kontejnera, kako se pretpostavlja, jeste pedesetogodišnji muškarac D.A. iz Ćuprije.

ПОЗНАТО КО ЈЕ ИЗГОРЕО У КОНТЕЈНЕРУ: Педесетогодишњи Д.А. из Ћуприје запалио ватру да се греје?

Foto: Z. Rašić

Prvi rezultati istrage pokazuju da je muškarac tu najverovatije zapalio vatru da bi se ugrejao i da nema sumnjivih okolnosti koji bi ukazivale na to da je požar podmetnut.

- Kontejner se nalazi u krugu magacinskog prostora firme ABB sistem doo Paraćin čiji je vlasnik u inostranstvu, na lokaciji pored starog auto-puta. Inače, magacinski prostor te firme nije bio u upotrebi  i nema radnika obezbeđenja, a utvrđeno je da donji deo dvorišta nije ograđen, tako da su treća lica mogla da uđu u krug firme bez preskakanja ograde, saznaju „Novosti“ u jagodinskom Višem javnom tužilaštvu.

 Prema vidljivim oštećenjima izgorelog kontejnera, požar je izbio u njegovom desnom delu. Te večeri bilo je hladno, a moguće je da se pre nego što je do neprepoznatljivosti  izgoreo muškarac već ugušio ugljenmonoksidom, što će utvrditi nalaz obdukcije – kaže izvor „Novosti“.

Dodaje da je prema podacima dobijenim od ljudi koji žive u blizini, poslednjih nekoliko dana protekle sedmice često viđan isti muškarac kako vozi bicikl putem u blizini kontejnera. Bicikl teško oštećen u požaru je i pronađen u izgorelom objektu pored tela,  zbog čega se i pretpostavlja da se radi o muškarcu iz Ćuprije, mada će zvanična procedura identifikacije potrajati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri