OSTAVILA JE DECU SAMU DOK SU SPAVALA: Odloženo saslušanje vaspitačici iz čije je grupe dečak progutao žir i kasnije preminuo

J. S.

17. 03. 2023. u 15:19

U OSNOVNOM javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu, danas nije saslušana dežurna vaspitačica koja se tereti da je počinila krivično delo „napuštanje nemoćnog lica“.

ОСТАВИЛА ЈЕ ДЕЦУ САМУ ДОК СУ СПАВАЛА: Одложено саслушање васпитачици из чије је групе дечак прогутао жир и касније преминуо

Foto: Han info

Saslušanje vaspitačice iz vrtića u Vladičinom Hanu, u čijoj se grupi desila nesreća kada je dečak progutao žir, a potom preminuo od posledica gušenja, odloženo je za 7. april iz kako je za Novosti rekao tužilac Dragan Nikolić tehničkih razloga.

Osnovno javno tužilaštvo će dalju istragu voditi u pravcu dokazivanja sumnje da je dežurna vaspitačica počinila krivično delo.

Nakon postupka saslušanaj osumnjičene, sledi saslušanje svedoka, pa ako budu bilo potrebno uslediće i eventualna veštačenja.

Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija i dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, kao i zapisnika sa obdukcije, tužilaštvo dalju istragu u vezi smrti dečaka vodi u tom pravcu.

Podsetimo, krajem decembra prošle godine, dečak D.Đ. (4) preminuo je u Nišu, nakon što je u vrtiću, pod za sada još nepoznatim okolnostima, progutao žir. Dežurna vaspitačica je suspendovana do završetka postupka, jer je navodno decu ostavila samu dok su spavala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POVREĐENO VIŠE OSOBA: Za samo jednu noć nekoliko saobraćajnih nesreća u Beogradu