DAN PRE TRAGEDIJE NAPISALA JE DRAMATIČNU PORUKU: U jezivoj saobraćajnoj nesreći pre sedam godina poginula je pevačica iz Trstenika

S.BABOVIĆ

30. 12. 2022. u 13:25

PEVAČICA Elvira Savić (31) poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći na starom putu Kruševac-Trstenik, koja se dogodila pre tačno sedam godina.

ДАН ПРЕ ТРАГЕДИЈЕ НАПИСАЛА ЈЕ ДРАМАТИЧНУ ПОРУКУ: У језивој саобраћајној несрећи пре седам година погинула је певачица из Трстеника

Foto: S. Babović/Fejsbuk privatna arhiva

Krhotine automobila pored magistrale, na mestu koje na lokalu znaju pod imenom Duboki potok, svedočile su tog 30. decembra 2015. godine o stravičnom sudaru „opel kadeta“ i „reno megana“.

Vozač „opela” Srđan Petrašinović (30) iz sela Dublje kod Trstenika i njegova sugrađanka, suvozač, Elvira Savić (31) nastradali su na mestu. Povrede je zadobio vozač „reno megana”.

- Niko nije hteo da je zaposli, a bila je pekarka, tri godine se školovala za taj zanat – pričala je tada za „Novosti“ Nada Nikolić. - Zato je pevala u kafani. Neshvatljivo mi je da ću sahraniti ćerku.

Samo dan pre nego što je stradala u sudaru dva vozila, Trsteničanka je ostavila na svom Fejsbuk profilu dramatičnu poruku - „Ostala je pesma moja da se pamti jedna žena”.

Foto: Facebook, S. Babović

Da zarađivanje hleba lokalnih muzičara ume da bude mukotrpno i sa najtežim posledicama, svedoči i statistika o saobraćajnim udesima u kojima su živote gubili umetnici u sitne sate vraćajući se sa svirki. Jedna od najtežih tragedija odigrala se jula 2009. godine.

U udesu u kome su učestvovala čak tri vozila u selu Stari Trstenik poginula su rođena braća Danijel (33) i Aleksandar Urošević (34) iz Čitluka kod Kruševca, Dragan Urošević, njihov brat od tetke iz Trebotina, i Slavoljub Mitrović iz trsteničkog sela Počekovina. Nesrećni muzičari našli su se u „ladi“, vraćajući se sa nastupa na Goču.

BONUS VIDEO - Saobraćajna nezgoda na delu Ibarske magistrale

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)