VATROGASCI IZVUKLI DEČAKA IZ OLUPINE, DAVAO JE ZNAKE ŽIVOTA: Detalji stravične nesreće kod Užica, mališan podlegao povredama u Beogradu

05. 11. 2022. u 13:09

SAOBRAĆAJNA nesreća na zlatiborskoj magistrali u mestu Sušica nedaleko od Užica, odnela je dva života.

ВАТРОГАСЦИ ИЗВУКЛИ ДЕЧАКА ИЗ ОЛУПИНЕ, ДАВАО ЈЕ ЗНАКЕ ЖИВОТА: Детаљи стравичне несреће код Ужица, малишан подлегао повредама у Београду

Foto: Fejsbuk/UŽICE - OGLASNA TABLA

U sudaru dva vozila na licu mesta stradao je policajac M.P. (36) iz Sevojna, a šestogodišnji dečak iz Beograda koji se nalazio u drugom automobilu podlegao je povredama nedugo posle udesa. Otac stradalog mališana S.Ć. (44) zbrinut je u užičkoj Opštoj bolnici.

Nesreća se dogodila u 6.20 časova ujutru na mostu Krivaja kada su se sudarila dva automobila „opel astra“. Prema prvim podacima iz istrage, automobil u kome se nalazio S.Ć. iz Beograda sa svojim šestogodišnjim sinom, pod još nerazjašnjenim okolnostima prešao je u levu kolovoznu traku krećući se iz pravca Užica prema Zlatiboru. Auto je direktno udario u „opel astru“ u kojoj se nalazio M.P. iz Sevojna, inače policajac koji se vraćao sa Zlatibora, iz treće smene.

M.P. je od siline udara stradao na licu mesta, gde su ubrzo stigle vatrogasne ekipe iz Užica.

- Vatrogasci su iz olupine izvukli dečaka, koji je u tom trenutku još davao znake života - reči su vozača iz kolone koje se stvorila posle udesa.

Dečak je transportovan prvo u užičku Opštu bolnicu, a zatim je zbog težine povreda prebačen u Beograd. Uprkos naporima lekara da ga spasu, to zbog težine povreda nije bilo moguće i mališan je ubrzo preminuo.

Otac dečaka, S.Ć. prebačen je u užičku bolnicu na dijagnostiku i prema rečima lekara, on nije životno ugrožen. Prve analize pokazale su da on nije bio pod dejstvom alkohola, a istraga će utvrditi zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom. Pretpostavlja se da je zaspao za volanom.

S.Ć. je sa šestogodišnjim sinom iz Beograda krenuo put Nove Varoši odakle je rodom.

Osnovno javno tužilaštvo u Užicu naložilo je obdukciju tela stradalog dečaka i policajca. Ukoliko to bude moguće, biće urađeno i veštačenje automobila kojim je upravljao S.Ć.

Stradali policajac M.P. živeo je u Sevojnu, a iza sebe je ostavio suprugu i troje dece.

Uviđaj na zlatiborskoj magistrali, na kojoj su zbog kiše i izmaglice uslovi za vožnju u trenutku nesreće bili loši, trajao je duže od dva časa.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona