TUŽNA MOLITVA ZA MATEJA PERIŠA: Građani na ulazu u crkvu dobili papir, Beograd se oprašta od nastradalog mladića (FOTO/VIDEO)

S. J. M.

20. 05. 2022. u 16:14

U CRKVI Sv. Ante u Bregalničkoj ulici u Beogradu održava se služba za nastradalog Mateja Periša, čije je telo nađeno u sredu oko 9.20 sati u Dunavu kod Ade huje u Beogradu.

ТУЖНА МОЛИТВА ЗА МАТЕЈА ПЕРИША: Грађани на улазу у цркву добили папир, Београд се опрашта од настрадалог младића (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z. Jovanović

Telo je izloženo u porti crkve, ulazak je dozvoljen porodici i prijateljima nastradalog mladića, ali i okupljenim građanima koji odaju počast nastradalom mladiću.

Građanima je podeljena i molitva za Mateja.

"Svemogući milosrdni Bože, kolika ti je ljubav prema čoveku vidi se po tome što je tvoj Sin dragovoljno za nas podneo smrt. Daj milostivo da se naš brat pokojni Matej pridruži slavnoj pobedi njegova uskrsnuća. Amin", piše na papiru koji su građani dobili na ulasku u crkvu, na kome se nalazi i slika utopljenog mladića.

Matejev otac Nenad Periš je u crkvu uneo kovčeg sa telom, nakon čega je počela molitva građana koja će trajati do 16  časova. Potom će nadbiskup Stanislav Hočevar održati službu, a u 17 časova će biti opelo ispred crkve.

Telo utopljenog mladića će zatim biti prebačeno u njegov rodni Split.

BONUS VIDEO: Mesto gde je pronađeno telo Mateja Periša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna