SVEĆE NA MESTU POGIBIJE SVEŠTENIKA: Detalji tragedije kod Koceljeve, paroh Dragan počivaće pored brata

V. M.

17. 05. 2022. u 20:33

SVEŠTENIK eparhije šabačke, na službi u selu Svileuva nadomak Koceljeve, Dragan Hadži Isailović (43), koji je u ponedeljak uveče nastradao u saobraćajnoj, biće sahranjen u sredu na Letnjikovačkom groblju u Šapcu.

СВЕЋЕ НА МЕСТУ ПОГИБИЈЕ СВЕШТЕНИКА: Детаљи трагедије код Коцељеве, парох Драган почиваће поред брата

Foto: "Novosti"/ Privatna arhiva

Tu mu počiva i brat, koji je, takođe, mlad preminuo pre desetak godina. On je vozeći motor "kavasaki" naleteo na automobil "folksvagen", kojim je upravljao J. M, a koji skretao sa glavnog puta u svoje dvorište. Lekari Hitne pomoći su mogli samo da konstatuju smrt.

Dežurni zamenik osnovnog javnog tužioca u Šapcu uradio je uviđaj na mestu nesreće, usledila je i obdukcija, a kada se završi analiza svih okolnosti, biće saopšteno kako je došlo do udesa.

Nastradali sveštenik je rodom iz sela Kaone, u šabačkom kraju. Završio je Bogosloviju, koju uči i njegov stariji sin, dok je mlađi još srednjoškolac. Slovio je za vrednog i službi predanog jereja SPC. Kako nezvanično saznajemo, borio se sa teškom bolešću, operisan je, a nedavno je kupio motocikl.

Vest da je nastradao njihov paroh, koga su mnogi oslovljavali sa "naš Dragan" potresla je celo selo. Meštani pričaju da je sveštenik krenuo u Koceljevu da popije kafu sa prijateljima. Viđali su ga često na motoru, ali navode da nikada nije vozio brzo.

Foto: Privatna arhiva

 

- Pričao je kako je nabavio motor da bi se malo provozao u slobodno vreme. Nije to bio neki veliki, jak motor, koje voze pravi bajkeri, pre mu je vožnja motorom bila razonoda i izduvni ventil - kaže meštanin Svileuve.

Na mestu gde je nastradao, sveće su danas zapalili članovi moto kluba Goog boys, kojima je pre samo tri dana, u crkvnoj porti, osveštao motore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)