VEŠTAČENJE POKAZALO DVA PROMILA ALKOHOLA U KRVI: Produžen pritvor vozaču kamiona osumnjičenom za težak udes sa dve žrtve kod Kruševca

S.BABOVIĆ

07. 03. 2022. u 22:26

DVA promila alkohola u krvi imao je vozač kamiona Vasilije T. (66) iz Kožetina, za koga se sumnja da je 29. januara u mestu Lukavac kod Kruševca, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj su poginula dva lica, utvrđeno je veštačenjem Instituta za sudsku medicinu u Nišu, saznaju „Novosti“. Vozaču je, kako saznajemo, produžen pritvor na još 30 dana.

ВЕШТАЧЕЊЕ ПОКАЗАЛО ДВА ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У КРВИ: Продужен притвор возачу камиона осумњиченом за тежак удес са две жртве код Крушевца

Foto: S. Babović

U međuvremenu, planiranaju se druge ekspertize kako bi se rasvetlile okolnosti koje su dovele do tragedije sa dve žrtve. Goran Milosavljević (52) iz Kožetina i Zoran Vidojević (54) iz Aleksandrovca, našli su se sa još trojicom kolega u putničkom vozilu „suzuki svift“ kobnog jutra i iz pravca Aleksandrovca kretali se ka Kruševcu, gde je trebalo da se jave na posao.

Foto: S. Babović

Kamion „Iveko“, za čijim je volanom bio osumnjičeni Vasilije T. prešao je u suprotnu traku,prema polaznim uverenjima iz istrage, i naleteo na auto sa pet putnika.

- Milosavljević je vozio „suzuki“, život je izgubio na licu mesta, kao i Vidojević, koji je u vozilu sedio baš iza njega, dok su tri putnika, takođe, kolege iz firme za obezbeđenje lakše bilo povređeni - navodi izvor „Novosti“.

Foto: S. Babović

Goran Milosavljević

- Saniteti su brzo pristigli po pozivu, ali nesrećnim ljudima pomoći nije bilo. Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice izvukli su tela.

Policija je odmah uhapsila vozača kamiona, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Kruševcu.

Foto: S. Babović

Zoran Vidojević

Goran Milosavljević je za sobom ostavio suprugu i tri ćerke, dok su za Zoranom Vidojević neutešne ostale supruga i dve ćerke.

BONUS VIDEO: 

POŽAR U CENTRU KRALjEVA: Izgoreo automobil beogradskih tablica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024