JEDNA JE IZVUKLA DRUGU IZ REKE: Potresni detalji nesreće četiri drugarice - Anđelino telo su pratile pogledom, Katarinino nisu ni videle

Novosti online

30. 01. 2022. u 18:58

- JEDNA je izvukla drugu iz reke i povukla ka obali. Pogledom su pratile kako reka nosi telo njihove drugarice Anđele, a Katarinino nisu ni videle... - kažu meštani sela Predejane iz kog su četiri devojke koje su doživele stravičnu saobraćajnu nesreću kod Vladičinog Hana.

ЈЕДНА ЈЕ ИЗВУКЛА ДРУГУ ИЗ РЕКЕ: Потресни детаљи несреће четири другарице - Анђелино тело су пратиле погледом, Катаринино нису ни виделе

Foto: Novosti

Kažu da svi traže četvrtu devojku i da su izašli svi da pomognu, piše Blic.

- Celo mesto se diglo od jutros. Svi traže Katarinu... Krenuli su odozgo nizvodno od mesta nesreće. Prešli su više od 30 kilometara, a ronioci pretražuju po reci - priča komšija devojaka.

Potraga za Katarinom Petković iz Predejana, koja je u subotu ujutru nestala u reci nakon starvične saobraćajne nesreće kod Vladičinog Hana, nastavljena je jutros u Južnoj Moravi, potvrđeno je i iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Sinoć je potraga obustavljena zbog vremenskih uslova. Nadležne službe su naložile i Vlasinskim hidroelektranama da obustave sav dotok vode kako bi se smanjio nivo Južne Morave i roniocima olakšala potraga.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko četiri ujutru u subotu, u automobilu su bile četiri devojke starosti od 20 do 22 godine, sve iz Predejana.

Auto je probio bankinu i sleteo u reku

Automobil se kretao iz pravca Vladičinog Hana magistralnim putem ka Predejanu, kada je prilikom izlaska iz tunela kod mesta Džep probio zaštitnu ogradu na mostu na Južnoj Moravi i sleteo u reku, sa visine od oko 20 metara.

Tom prilikom poginula je Anđela Milovanović iz Predejana. Anđela S. koja je upravljala vozilom i Kristina M. su prošle sa povredama glave i ogrebotinama, van životne opasnosti su i zbrinute su u Zdravstvenom centru Vranje.

Prema preliminarnim rezultatima, uzrok nesreće je neprilagođena brzina uslovima i stanju puta, odnosno prebrza vožnja. Vozilo se kretalo brzinom od oko 100 kilometara na čas, što je prebrza vožnja za te uslove. U subotu ujutru na području Vladičinog Hana padao je sneg pa se pretpostavlja i da je kolovoz bio klizav.

Prema podacima sa uviđaja auto je zakačio desetak zaštitnih stubova na ogradi pre nego što je probio bankinu i ogradu i sleteo u reku. Kako sada stvari stoje, devojka koja je vozila auto, ući će u krivični postupak. Prema nezvaničnim informacijama imala je 0,3 promila alkohola u krvi. Prema navodima VJT, devojka koja je vozila, Anđela S. imala je probnu vozačku dozvolu i posle 23 h nije smela da upravlja vozilom.

U Vladičinom Hanu vlada tuga, a grad je proglasio nedelju za dan žalosti.

BONUS VIDEO - TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD KRUŠEVCA: Dve osobe poginule u sudaru kamiona i auta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)