NEGIRAJU DA SU DIRALI DEVOJČICE: Radnik obezbeđenja - Nisam je ni pipnuo; Sveštenik - Hteo samo da utešim

J. D. Lj. - Z. G.

15. 04. 2021. u 23:20

RADNIK obezbeđenja D. Š. (61) je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je pre tri dana pokušao da seksualno napastvuje desetogodišnju devojčicu u toaletu Tržnog centra na Zvezdari, u kojem radi.

НЕГИРАЈУ ДА СУ ДИРАЛИ ДЕВОЈЧИЦЕ: Радник обезбеђења - Нисам је ни пипнуо; Свештеник - Хтео само да утешим

Foto: Depositphotos

Policija je, nakon hapšenja D. Š., saopštila da se sumnja da je on pozvao devojčicu da uđe sa njim u toalet tržnog centra, gde je otkopčao pantalone, pa je poljubio u obraz, a potom i neprimereno dodirnuo po zadnjici. Devojčica je uspela da pobegne i sve ispriča roditeljima. Oni su odmah slučaj prijavili policiji, koja je ubrzo identifikovala i uhapsila D. Š. Navodno, sigurnosne kamere su zabeležile trenutak kada radnik obezbeđenja odvodi devojčicu u toalet, a onda i kako, posle nekog vremena, ona usplahireno istrčava napolje, a koji sekund kasnije i osumnjičeni.

D. Š., međutim, pred nadležnim tužilaštvom, u svojoj odbrani tvrdi da uopšte nije ni ulazio u toalet sa devojčicom. Navodno, on je rekao da ne zna šta je ona unutra radila, da je nije on pozvao da ide sa njim, već da se devojčica prva obratila njemu:

- Nikoga nisam zvao da ide sa mnom - ispričao je osumnjičeni. - Devojčica je pitala da li može u toalet, a ja sam onda rekao da li hoće da je otpratim. Nisam je ni pipnuo.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da D. Š., kojem se na teret stavlja krivično delo obljuba sa detetom u pokušaju, odredi pritvor kako ne bi, boravkom na slobodi, ponovio krivično delo, uticao na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

IZLUPALI AUTO FOLKLORAŠU

U BEOGRADSKOM naselju Ostružnica u sredu veče su nepoznate osobe demolirale automobil D. N. (58), instruktora folklora, koji je osumnjičen za nedozvoljene polne radnje nad dvanaestogodišnjom devojčicom. Zasad nepoznati počinioci došli su ispred kuće nastavnika folklora, u kojoj on živi sa ocem, i najverovatnije sekirom oštetili auto i izlomili stakla na njemu. Policija je obavila uviđaj i traga za počiniocima. D. N. je na saslušanju negirao delo, ali mu je na predlog tužilaštva sud odredio pritvor do 30 dana.

Seoskom svešteniku P. P. (59) je, zbog sumnje da je polno uznemiravao devojčicu u okolini Svilajnca, Osnovni sud u Despotovcu odredio pritvor do 30 dana. Javnost u ovom kraju je podeljena, jedni smatraju da je reč o dobrom svešteniku i da mu je sve namešteno, odnosno da je četrnaestogodišnjakinja, koja tvrdi da ju je uhvatio za ruku, poljubio i terao je da ona njega poljubi, sve preuveličala, dok drugi misle da se on zbog porodičnih problema već dugi niz godina "ne ponaša sveštenički". Neki ga oštro osuđuju i kažu da "oni ne bi čekali odluku suda, već bi mu sami presudili da je tako nešto uradio njihovim ćerkama".

Po selu se priča da je sveštenik došao da sveti vodicu za Vaskrs i da je devojčica bila u kući sa ocem i bratom. Međutim, pošto je nastao neki problem sa kravom, njih dvojica su otišla do staje, a devojčica je ostala sama sa sveštenikom. On ju je, kako se prepričava po selu, poljubio u obraz i terao da i ona njega poljubi, ali je ona počela da vrišti. Komšije su čule vrisak i videle sveštenika kako istrčava iz njene kuće. U tom momentu su se vratili otac i brat devojčice. Kako ona već godinama boluje od dijabetesa, bila je veoma potresena, pa su je odveli u Hitnu pomoć, a potom i u policiju da prijavi šta joj se dogodilo. Sveštenik se, podsetimo, branio rekavši da je hteo "da je uteši i poljubi roditeljski", jer ih je majka ostavila, pa je devojčica delovala tužno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti