SEKIROM RAZBIJAO PO GRADU, HOĆE DA SE VRATI U ZATVOR: Evo šta je muškarac rekao u Tužilaštvu

J.D.Lj.

02. 04. 2024. u 20:43

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je M.P. (32) zbog uništenja i oštećenja tuđih stvari, a na štetu imovine koja je u vlasništvu Grada Beograda.

СЕКИРОМ РАЗБИЈАО ПО ГРАДУ, ХОЋЕ ДА СЕ ВРАТИ У ЗАТВОР: Ево шта је мушкарац рекао у Тужилаштву

Foto: Profimedia/Ilustracija

Osumnjičeni je 31.marta u večernjim časovima, pod dejstvom 1,56 promila alkohola u krvi, sekirom koju je poneo sa sobom razbio reklamne panoe i konstrukcije na 4 autobuska stajališta.

Onda je prišao rampi na parkingu SC “Novi Beograd”, rukama nasilno podigao rampu i polomio je.

Prilikom forenzičkog pregleda lica mesta uočeni su tragovi krvi koje je osumnjičeni ostavio, jer se posekao pri izvršenju krivičnog dela, nakon čega je tužilaštvo dalo policiji naredbu za poređenje DNK materijala sa lica mesta sa DNK osumnjičenog.

M.P. je priznao izvršenje krivičnog dela, izjavivši da je krivična dela namerno počinio, jer želi da ode u zatvor gde će imati hranu i smeštaj. 

Imajući u vidu da je u pitanju osoba koja nema prebivalište ni boravište, te da je ranije pravnosnažno osuđen i da je u toku još jedan krivični postupak protiv njega, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo sudu predlog da se prema njemu odredi pritvor koji je rešenjem i određen.

Javni tužilac je doneo i naredbu za neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, imajući u vidu procenu da on trenutno predstavlja opasnost za sebe i društvenu zajednicu.

 

VATROGASCI SE BORE SA VATRENOM STIHIJOM: Dramatični snimci kod Prijepolja, požar sve bliži kućama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ - RUD: Šta se ovo dešava... Kakva borba za finale mastersa u Monte Karlu!