S FANTOMKAMA NA GLAVI OPLJAČKALI PRODAVNICU: Tužilaštvo traži zatvor za dvojicu razbojnika

J.D.Lj.

01. 03. 2024. u 14:15

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podiglo optužnicu protiv M.A. (31) i A.I. (41) zbog sumnje da su kao saizvršioci, u večernjim satima 25.marta prošle godine, u Novom Beogradu, po prethodnom dogovoru, upotrebom sile oduzeli tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist koja nije mala.

С ФАНТОМКАМА НА ГЛАВИ ОПЉАЧКАЛИ ПРОДАВНИЦУ: Тужилаштво тражи затвор за двојицу разбојника

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

To su učinili na taj način što su došli do prodajnog prostora „Venera 22“ , stavili na glave platnene kape sa otvorima za oči i spustili ih preko lica, te je prvookrivljeni iščupao fioku naplatne kase u kojoj se nalazio celodnevni pazar u iznosu od 121.000 dinara. 

Za to vreme je drugookrivljeni sprejem, koji se nalazio u većoj boci pod pritiskom crne boje, poprskao u predelu lica oštećene – prodavačice u navedenoj radnji, nakon čega su zajedno napustili prodajni prostor.

Prvookrivljeni je sa sobom poneo fioku registar kase dok je drugokrivljeni prilikom izlaska, ponovo sprejem poprskao oštećene. 

Identitet okrivljenih utvrđen je operativnim radom ovlašćenih službenih lica PS Novi Beograd te su obojica okrivljenih, nakon saslušanja, sprovedeni na izražavanje ranije izrečenih kazni zatvora. 

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da sud okrivljene nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza oglasi krivima i osudi na kazne zatvora u skladu sa odredbama Krivičnog zakonika.

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!