EPILOG UHAPŠENIH U NEREDIMA ISPRED SKUPŠTINE BEOGRADA: Jedni priznali krivicu, drugi u pritvoru, a treći pušteni

S. J. M.

27. 12. 2023. u 14:32

SEDMORICA nasilnika, koji su tokom nereda u nedelju uveče 24. decembra uhapšeni ispred Skupštine Beograda sklopili su sporazume o priznanju krivice sa Višim tužilaštvom u Beogradu, a Viši sud ih je danas prihvatio.

ЕПИЛОГ УХАПШЕНИХ У НЕРЕДИМА ИСПРЕД СКУПШТИНЕ БЕОГРАДА: Једни признали кривицу, други у притвору, а трећи пуштени

AP Photo/Darko Vojinovic

Relja Đ. (18) i Luka Š. (23) oglašeni su krivim za nasilničko ponašanje na javnom skupu i izrečene su im uslovne kazne od 3 meseca zatvora sa rokom provere od godinu dana i Relji da plati 20.000 dinara, a Luki 10.000 dinara. Za isto delo osuđen je i Vojislav O. (48), a njemu je izrečena kazna od 4 meseca zatvora uslovno godinu dana i novčana od 20.000 dinara.

Zoran M. (68) Srđan S. (36), Nikola V. (32) i Marko R. (38), koji su takođe zaključili sporazume o priznanju krivičnih dela, osuđeni su za nasilničko ponašanje na javnom skupu i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja. Njima su izrečene uslovne kazne od 6 meseci zatvora s rokom provere od 2 godine i novčane kazne od po 20.000 dinara.

Osim njih u Višem tužilaštvu je saslušano još 11 uhapšenih zbog učestvovanja u neredima i napadima na policiju tokom protesta i sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredili su pritvor četvorici, koji se sumnjiče za nasilničko ponašanje na javnom skupu i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja. Pritvor do 30 dana određen je Mateji A.(39), Slavomiru R.(58), Branislavu T. (26) i Panti J. (54) zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima za ista krivična dela Stanoju Š. (45), Saši D. (54), Andreju R. (18), Gojku D. (36) i Dimitriju P. (21) sud je odredio kućni pritvor bez primene elektronskog nadzora. Na meri zabrane napuštanja stana je i Dimitrije R. (19), koji se tereti samo za nasilničko ponašanje.
Sud je kao neosnovan odbio predlog Višeg tužilaštva da se i Predragu P. (44) odredi pritvor i on je pušten na slobodu.
Nakon saslušanja Više tužilaštvo je ukinulo zadržavanje Milici M. (37) i Stefanu M. (19), za njih nije tražilo pritvor i oni su pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode.
Protiv svih ovih osumnjičenih podnete su krivične prijave i biće sprovedene dokazne radnje u skaćenom postupku, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će protiv njih podneti optužne predloge ili će obustaviti postupke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)