PRITVOR ZBOG EKSPLOZIJE U ZEMUNU: Dva direktora iza rešetaka

S. J. M.

13. 11. 2023. u 13:05

VIŠI sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana trojici ljudi osumnjičenih za teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti zbog eksplozije gasa u Zemunu, kada je poginuo S. Lj., a njegova supruga B. Lj. teško povređena. U pritvoru su Lazar D., direktor firme „Inter comunnications“ iz Beograda, koja je glavni izvođač radova, zatim Aleksandar R., direktor firme „Oza pe“ iz Pećinaca, koja je podizvođač radova i radnik te firme Krsta K.

ПРИТВОР ЗБОГ ЕКСПЛОЗИЈЕ У ЗЕМУНУ: Два директора иза решетака

Foto: D. Milovanović

Pritvor ovoj trojici je određen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Za ostalih šest osumnjičenih je ukinuto zadržavanje i oni će se u daljem toku istrage braniti sa slobode.

Svi oni se terete za oštećenje gasne instalacije u toku izvođenja radova na postavljanju optičkih kablova u Zemunu, usled čega je došlo do nekontrolisanog širenja gasa i eksplozije. Preduzeće A1 je angažovalo firmu „Inter comunnications“ kao glavnog izvođača radova na postavljanju instalacije za optičke kablove ovog mobilnog operatera, a oni su angažovali firmu „Oza pe“ iz Pećinaca kao podizvođača, čiji su radnici između 8. i 10. novembra ove godine izvodili radove i tom prilikom oštetili instalacije za transport prirodnog gasa. O tome nisu obavestili nadležni organ - preduzeće „Srbija gas“. Zbog propusta u obaveštavanju i neblagovremenog i nestručnog saniranja oštećenja, došlo je do nekontrolisanog širenja gasa, što je za posledicu imalo gasnu eksploziju u kući u Ševinoj ulici, u kojoj je stradao S. Lj., a B. Lj. je zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava